Rozentāla un Blaumaņa muzejā izstādīs Evijas Kūlmanes «Gaismas impresijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 1. aprīļa līdz 4. jūnijam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā Rīgā būs apskatāma mākslinieces Evijas Kūlmanes gleznu izstāde „Gaismas impresijas”.

Mākslinieces Evijas Kūlmanes gleznu izstādē „Gaismas impresijas” būs apskatāmas gaismas un emociju caurstrāvotas gleznas, kuras tapušas pēdējos gados, kā arī vairāki jauni, šogad tapuši darbi.

Evijas Kūlmanes glezniecībai ir raksturīgas ir raksturīgas gan maigu, sievišķīgu pieskārienu radītas poētiskas noskaņas, gan emocionāli piesātinātas, temperamentīgu un ugunīgu triepienu caurstrāvotas tēlainas ainavas.

Māksliniecei šī izstāde ir īpaša arī tādēļ, ka tā notiks Jaņa Rozentāla mājās un mākslinieka darbnīcā. Janis Rozentāls ir viens no tuvākajiem mākslinieces Evijas Kūlmanes latviešu māksliniekiem, no kura darbiem māksliniece daudz mācījusies un  iedvesmojusies, īpaši studiju laikā Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā.

Māksliniece Evija Kūlmane ir ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) maģistra grādu glezniecībā, LMA bakalaura grādu scenogrāfijā, absolvējusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, ieguvusi foto dizaineres diplomu. Mākslinieces Evijas Kūlmanes personālizstādes notiek regulāri dažādās Latvijas pilsētās, māksliniece piedalās arī grupu izstādēs un dažādos mākslas un kultūras projektos. Mākslinieces darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti