Rīgas Mākslas telpā skatāma konceptuālo kleitu izstāde "RECYCLED.LV"

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Visas vakarkleitas izstādē ir darinātas no vīriešu krekliem, ar ko dizainere vēlējusies parādīt, ka apģērbu ļoti gaumīgi var radīt otrreizējai izmantošanai.

Līdz nākamās nedēļas svētdienai Rīgas Mākslas telpā būs skatāma Ingrīdas Zāberes konceptuālo kleitu izstāde "RECYCLED.LV". Visas vakarkleitas izstādē ir darinātas no vīriešu krekliem, ar ko dizainere vēlējusies parādīt, ka apģērbu ļoti gaumīgi var radīt otrreizējai izmantošanai.

No 77 vīriešu krekliem dizainere Ingrīda Zābere radījusi 10 dažāda stila vakarkleitas - citas svinīgākas, citas mazliet pieticīgākas. Izstādes apmeklētāji norāda, ka Zābere pratusi parādīt skaistumu, kas piedienas katrai modes skatei, turklāt viņa sniegusies dziļāk, izceļot savu filozofiju - apnikušus priekšmetus var pārstrādāt, radot pilnīgi ko citu.

Recycled.lv izstādes apmeklētāja saka, ka pati labprāt vilktu kādu no šīm kleitām, ja būtu attiecīgā situācija, tomēr baidās, ka viņai tas nebūtu pa kabatai, jo ideja noteikti maksātu krietni dārgāk par pašu darbu un materiālu.

Dizainere Ingrīda Zābere norāda, ka šāda tipa kleitas šuvusi ne tikai līgavām, bet arī izlaidumiem un citiem svinīgiem pasākumiem. Par izstādes ideju viņa saņēmusi daudz komplimentu no draugiem, paziņām un citiem mākslas cienītājiem, viņai prasīts, kā gan tāda ideja varēja ienākt prātā, taču Ingrīda Zābere saka, ka tas nav nekas ģeniāls - ja cilvēks domā par otrreizēju pielietojumu, tad agri vai vēlu šī ideja ienāktu prātā. Ingrīda Zābere cer, ka viņas radītie darbi izstādes apmeklētājiem ļaus uz lietām paskatīties nedaudz citādāk.

Dizainere Ingrīda Zābere kopš 90. gadiem pazīstama kā grāmatu un žurnālu maketu autore, 2008. gadā dibinājusi dizaina grupu "Zafte", taču personālizstādi māksliniece rīko pirmo reizi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti