Rīgā atklās izstādi «Digitālais Rotko fenomens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 15. septembrī, plkst.16 ES mājas Mākslas telpā notiks izstādes „Digitālais Rotko fenomens” atklāšana. Izstāde ir ieskaņa pasākumu ciklam, kas veltīts Eiropas kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” ietvaros notiekošajām izcilā mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienas svinībām.

Izstādes atklāšanas laikā būs iespēja tuvāk uzzināt par pasākumiem, kas norisināsies turpmāko divu nedēļu laikā Rīgā un Daugavpilī.

Projekts „No Rīgas uz Daugavpili Rotko vilcienā”, kas norisinās Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, veltīts mākslinieka Marka Rotko 111.dzimšanas dienai un plaši tiks svinēts Rīgā un Daugavpilī, sākas ar izstādi “Digitālais un drukātais fenomens” ES mājā Mākslas telpā, ko būs iespējams aplūkot  no 15. līdz 30. septembrim. 

ES mājā skatāmā ekspozīcija ir veidota kā dinamiska videoprojekcija uz vairākiem ekrāniem, tā  stilistiski atdarinot projekcijas Daugavpils Marka Rotko mākslas centra digitālajā ekspozīcijā un ļaujot skatītājam neklātienē nedaudz ielūkoties Rotko centra ekspozīcijā.  Saturiski tā ir strukturēta  atbilstoši Marka Rotko daiļrades periodiem: reālistiskais periods, sirreālistiskais periods, multiformu periods, klasiskais periods, tumšais periods.

Ekspozīcijā dinamiskas kolāžas veidā atspoguļojas vizuālā informācija par Marka Rotko dzīvi un daiļradi – foto materiāli, kas attēlo mākslinieku konkrētos dzīves periodos un raksturo sociālos vai politiskos procesus, kas iespaidoja mākslinieka daiļradi; mākslinieka gleznu reprodukciju attēli; īsa tekstuālā informācija.

Izstādes apmeklētāji var vērot desmit minūšu garu stāstu par slaveno mākslinieku, tā simboliski veidojot tiltu starp Rīgu un Daugavpili.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti