Kultūras ziņas

Simtgadi atklāj arī Igaunijā!

Kultūras ziņas

Māras Zālītes "Paradīzes putni"

Latvijas vēstures "Pārnēsājamās ainavas" Parīzē

Parīzē atklāj Latvijas Laikmetīgās mākslas centra veidotu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Francijas galvaspilsētā Parīzē 13.janvārī atklāj Latvijas Laikmetīgās mākslas centra veidotu izstādi, kas ievada Latvijas simtgades programmu ārvalstīs.

Izstāde tapusi laikmetīgās mākslas ciklā „Pārnēsājamās ainavas”, kas pievēršas trimdas mākslas procesu izpētei. Ciklā plānotas četras izstādes Parīzē, Berlīnē, Ņujorkā un Gotlandē, bet aprīlī tās būs skatāmas Rīgā.

Kā Latvijas Radio pastāstīja Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese, cikla pirmā izstāde Parīzē veltīta kādai Latvijā maz zināmai, bet ļoti interesantai personībai.

Solvita Krese par laikmetīgās mākslas izstādi Parīzē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Tā ir dejotāja, audēja, publiciste Aija Bertrāne, kura uz Parīzi devās pagājušā gadsimta sākumā un kura bija dzīvesbiedre Raimondam Dunkanam, slavenās dejotājas Aisedoras Dunkanas brālim. Viņi abi netālu no Monparnasa vadīja tādu alternatīvu izglītības platformu „Akademia”. Divu gadu garumā esam pētījuši šo akadēmiju un kā tā darbojās. Tā piedāvāja cilvēkiem mācīties deju, mūziku, teātri, aušanu, sandaļu taisīšanu, viņi arī iespieda grāmatas. Un Aija Bertrāne vienmēr ir bijusi arī tāds kā Latvijas vēstnieks, viņa palīdzēja daudziem latviešu kultūras darbiniekiem, kuri padomju laikā kaut kādā veidā nokļuva Parīzē. Gan izmitināja viņus, gan palīdzēja organizēt izstādes un saviesīgus pasākumus,” stāsta Solvita Krese.

Jau vēstīts, ka izstāde notiek, Latvijas Laikmetīgās mākslas centram sadarbojoties ar mākslas un pētniecības centru “Bétonsalon” un “Villa Vassilieff”. Tās kuratori ir Solvita Krese un Inga Lāce, pievienojoties Camille Chenais.

Izstāde no 13. janvāra līdz 23. martam aplūkojama “Villa Vassilieff”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti