Nosaukti «Purvīša balvas 2015» nominanti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Purvīša balvas 2015" ekspertu darba grupa, izvērtējot visus nominētos 19 māksliniekus un mākslinieku grupas, nosaukusi astoņus balvas kandidātus. Purvīša balvas kandidāti ir Kaspars Teodors Brambergs, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns, Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs, Ginters Krumholcs, Ģirts Muižnieks, Henrijs Preiss un Artūrs Riņķis.

"Manuprāt, šis 2015.gada Purvīša balvas kandidātu astotnieks ir ļoti interesants - katrs ir pilnīgi atšķirīgs. Man šad tad uzdod jautājumus par tendenci, kādu varētu iezīmēt, man ir jāatbild, ka tendences nav, jo ir tik dažādi mediji, tik dažādi rokraksti, atšķirīgas dzīves filozofijas. Ir milzīga daudzveidība," "Purvīša balvas 2015" nominantu paziņošanas pasākumā teica Purvīša balvas 2013./2014.gada ekspertu grupas pārstāve Elita Ansone.

Artūrs Riņķis Purvīša balvai nominēts par darbu "Pulsārs Q", kas vēl apskatāms izstādē "Saules sistēmas perspektīva" līdz 25.janvārim izstāžu zālē "Arsenāls". Ginters Krumholcs "Purvīša balvai 2015" izvirzīts ar personālizstādi "Kāpēc Tu mani nepamodināji?", kas bija skatāma "Arsenālā". Gints Gabrāns uz balvu pretendē ar darbu "Ne no kurienes" izstādē "Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Ģirts Muižnieks balvai izvirzīts ar personālizstādi "5.7.32.35." Mūkusalas mākslas salonā, Henrijs Preiss ar izstādi "Artefakti" "Arsenāla" radošajā darbnīcā, Kaspars Teodors Brambergs ar personālizstāde "Dynamis" galerijā "Noass", Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs ar kopdarbu "Kancele" Rīgas Doma dārzā. Savukārt Miķelis Fišers "Purvīša balvai 2015" izvirzīts ar izstādi "Netaisnība" Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, kas vēl apskatāma līdz 18.janvārim.

Tālāko darbu - astoņu kandidātu izvērtēšanu - veiks žūrija. "Purvīša balvas 2015" laureāts tiks paziņots nākamā gada februārī, kad izstāžu zālē "Arsenāls" tiks atklāta arī visu astoņu kandidātu darbu izstāde.

Kā iepriekš Latvijas Radio norādīja Elita Ansone, balvas nominanti ir ļoti dažādi: "Uz 2015.gada Purvīša balvu ir ārkārtīgi dažādi mākslinieki, mākslas kolekcijas, kas parādīsies, ir ļoti daudzveidīgas. Izveidosies ļoti dinamisks skats uz mākslas ainu."

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti