Mūžībā devusies gleznotāja Inta Dobrāja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 1 mēneša.

Ceturtdien, 4. jūnijā, mūžībā ir aizgājusi gleznotāja Inta Dobrāja, informēja Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) pārstāvis Igors Dobičins.

Inta Dobrāja dzimusi 1940. gada 14. janvārī, 1967. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu. Pēc studijām māksliniece aktīvi iesaistījusies vizuālās mākslas norisēs.

Māksliniece izstādēs piedalījās kopš 1968. gada. Personālizstādes un grupas izstādes norisinājušās Latvijā – Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Krāslavā, Talsos, kā arī ārzemēs – Maskavā (Krievija), Ņujorkā, Čikāgā (ASV), Parīzē, Lionā (Francija), Diseldorfā (Vācija), Kobē (Japāna).

Intas Dobrājas darbs "Klusā daba ar sīpoliem", 1970. gads
Intas Dobrājas darbs "Klusā daba ar sīpoliem", 1970. gads

LMS norādīja, ka radošajā daiļradē gleznotāja attīstījusi un saglabājusi uzticību izvēlētai idealizētai, sievišķīgai reālisma stilistikai un zemes toņu kolorītam. Mākslinieces atstātais mantojums ir klusās dabas un aktu motīvi eļļas gleznās.

Intas Dobrājas darbi atrodas LMS muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Ceļu muzejā, Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā, Talsu novada muzejā, Valsts Tretjakova galerijā (Maskava, Krievija), citos muzejos un privātkolekcijās.

Gleznotāja šā gada 14. janvārī svinēja 80. dzimšanas dienu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti