Mākslinieka Gabrāna jaunākais projekts – mākslīgā intelekta radīti saulrieti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 7. augusta Liepājā apskatāma mākslinieka Ginta Gabrāna papildinātās realitātes skulptūra ar mākslīgā intelekta ģenerētiem saulrietiem “San saulriets. Liepāja”.

Kā informēja mākslinieks Gints Gabrāns, tapusi jauna virtuālā skulptūra, kas ar lietotnes SAN palīdzību apskatāma visā Liepājas pludmales garumā.

SAN papildinātās realitātes mobilā lietotne, kas izmanto GPS. Aplikācija SAN tika radīta, izmantojot pilnīgi jaunu un pasaulē unikālu risinājumu, kas ļauj veidot GPS bāzētas lielizmēra virtuālas struktūras, kas redzamas viedierīcē kā papildinātās realitātes 3D objekti. Tie ir aplūkojami reālajā telpā no dažādiem skatpunktiem, un caur tiem var pārvietoties. Mākslinieks uzsver, ka virtuālajiem objektiem ir pastāvīga GPS lokācija telpā bez optiskas piesaistes marķieriem vai plaknēm, kā tas ir citās papildinātās realitātes lietotnēs.

Jaunajam projektam radīti ar mākslīgo intelektu ģenerēti saulrietu attēli, par pamatu neironu tīkla apmācībai izmantojot 1000 fotogrāfijas ar Liepājas pludmales saulrietiem, kuri atlasīti sociālajos tīklos.

Ar 1 minūtes ciklu Liepāju nosedz milzīgs vilnis, kurš sākas 14 kilometrus tālu jūrā un noslēdzas aiz Grobiņas. Sadarbībā ar “Dirty Deal Audio” un mākslinieku Glociku, vilnim speciāli veidota telpiska 3D skaņa.

Projekts ar lietotni SAN redzams visā pilsētā, bet vislabākā apskates vieta ir Liepājas pludmalē saulrieta laikā. Skaņai ieteicams izmantot austiņas.

Mūzikas autors Platons Buravickis, AR animāciju veidojis Aldis Kopštāls.

Projekts tapis ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

Projekta norises laiks 07.08.-31.10.2020.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti