Mākslas galerijā «MuseumLV» būs skatāma izstāde «Vieta. Tēls. Enerģija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras centra “Grata JJ” mākslas galerija "MuseumLV" no 11. janvāra līdz 22. februārim interesentiem piedāvās jaunu izstādi – gleznotāja Alekseja Naumova un arhitekta Vilena Kunnapu kopdarbu, medijiem vēsta galerijas pārstāvji.

Mākslinieki satikās Latvijā, Užavas plenērā. Darbi ir tapuši sadarbībā, gleznojot plenērā daudzās pasaules valstīs. Bieži abu mākslinieku radošā sinerģija ir burtiska – izvēlētas kopīgas glezniecības vietas. "Vieta. Tēls. Enerģija" ir jau trešā abu autoru kopīgā izstāde, kas šoreiz notiek Rīgā. Iepriekš izstādes bijušas kā Tallinā, tā Losandželosā.

Šajā projektā Alekseja Naumova un Vilena Kunnapu interešu lokā ir arhitektūra kā vietas un formas iemiesotāja un glezniecība, kurā krāsa ir gan sižets, gan tēls.

Alekseja Naumova darba «Burano», 2019 , 40x40 cm, audekls/akrils, foto,
Alekseja Naumova darba «Burano», 2019 , 40x40 cm, audekls/akrils, foto,

Kā papildinājums abu autoru gleznām un skicēm aplūkojams arī telpisks objekts "Tornis", kurš radīts īpaši šim projektam.

Izstādes organizatori uzsver: “Tornis, precīzāk, stūpa, ir tīra mākslas enerģija, kurai nav robežu. Torņa sūtība ir apsargāt, aizstāvēt, ģenerēt, sadalīt un dāvāt mums radošo enerģiju, cerību, gaismu un kopīgu viedumu.”

Alekseja Naumova (1955) ekspresīvās, plenērā gleznotās, krāsās krāšņās lielformāta ainavas guvušas arī plašu starptautisku atzinību. 2017. gadā vērienīga mākslinieka personālizstāde bija aplūkojama Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Kopumā sarīkots vairāk nekā sešdesmit personālizstāžu, kā arī notikuši neskaitāmi kopprojekti Latvijā un ārvalstīs – ASV, Indijā, Krievijas Federācijā un daudzviet citur. Kā pedagogs Aleksejs Naumovs strādā Latvijas Mākslas Akadēmijā kopš 1985. gada, iepriekš bijis arī šīs augstskolas rektors.

Aleksejs Naumovs (no kreisās) un Vilens Kunnapu
Aleksejs Naumovs (no kreisās) un Vilens Kunnapu

Arhitekts Vilens Kunnapu (1948) projektējis daudzus nozīmīgus objektus Igaunijā un Skandināvijas valstīs, piedaloties starptautiskos konkursos, kur gūti atzīstami panākumi.

“Kad es projektēju mājas, es jūtos kā gleznotājs, kad es gleznoju, es jūtos kā arhitekts. Es izbaudu abus šos procesus”, saka mākslinieks.

Kunnapu skulptūras, telpiskie objekti un instalācijas eksponēti nozīmīgās arhitektūras izstādēs Taivānā, Venēcijā, Londonā. Kā gleznotājs Vilens Kunnapu piedalās izstādēs kopš 2013. gada. Arī pedagoģiskā darbība saista abus māksliniekus – Vilens Kunnapu ir profesors Tallinas un Tartu universitātēs, kā arī mēdz viesoties Skandināvijas valstu augstskolās kā vieslektors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti