Mākslas darbu izsolē pārdos 20. gadsimta vecmeistaru un mūsdienu autoru darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

5.aprīlī galerijā „Jēkabs” vērienīgā mākslas darbu izsolē pārdos Latvijas 20.gadsimta vecmeistaru un mūsdienu autoru 153 darbus.

Izsolē būs pieejami dažādām tematikām veltīti un dažādās tehnikās veidoti mākslas darbi.

Latvijas vecmeistarus pārstāvēs latviešu klusās dabas žanra aizsācējs Leo Svemps, kā arī Vilhelma Purvīša meistardarbnīcas audzēkņi Eduards Kalniņš un Ansis Artums. Pieejami būs arī Valda Kalnrozes, Arvīda Egles, Jāņa Pūpola, Ārija Skrides, Vitālija Kalvāna, Arnolda Spalviņa, Nikolaja Breikša, Arvīda Dūmiņa un Veras Šteinertes darbi.

Grafikas mīļotājiem tiks piedāvāti neliela izmēra Sigismunda Vidberga un Jaņa Rozentāla tušas un jauktas tehnikas darbi. Līdztekus pieejami būs Skulmju dzimtas pārstāvju Ugas un Oto mākslas darbi, kā arī Ludolfa Liberta, Niklāva Strunkes, Jurija Cirkunova, Konrāda Ubāna, Pētera Kundziņa un citu vecmeistaru gleznojumi, grafikas un zīmējumi.

Mūsdienu Latvijas māksliniekus izstādē pārstāvēs grafiķu Gunāra Sietiņa un Vijas Zariņas un  gleznotāju Arta Butes un Riharda Delvera veidotie darbi, kā arī tandēma Jutas Policijas un Mareka Gurecka kopgleznojumi. Vispārinātas nozīmes abstrakcijas būs tveramas Māra Subača un Sandras Krastiņas daiļradē. Klasiskākas gleznieciskās stilistikas cienītājiem ziedu kompozīcijas un ainavas izsolē būs pieejamas Andreja Severetņikova, Jāzepa Pīgožņa, Arnolda Pankoka rokrakstos. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti