Kultūras ziņas

Rīgas Doma meiteņu korim "Tiara" – 25

Kultūras ziņas

Liepājas muzejā atklāta Ēvalda Dajevska izstāde "Dajevskis Amerikā"

Mūsdienu mākslas kolekcionēšana Baltijā

Mākslas centrā «Zuzeum» skatāma mūsdienu mākslas kolekcionēšanai Baltijā veltīta izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijā līdz šim vēl nekad nav bijusi izstāde, kas atklāj Baltijas valstu laikmetīgās mākslas kolekcionēšanas tendences un spilgtākos piemērus. Mākslas centrs "Zuzeum" noorganizējis starptautisku izstādi "Izaug? Pieaug?", skatītājiem dodot iespēju ielūkoties desmit kolekcijās.

Ar jautājumu "Kāda ir mākslas kolekcionēšanas nākotne?" pirmoreiz Latvijā sarīkota Baltijas valstu laikmetīgās mākslas izstāde, kas sniedz ieskatu tieši mākslas kolekcionēšanā, mākslas centrā "Zuzeum" piedāvājot apskatei desmit atšķirīgas kolekcijas.

Izstāde "Izaug? Pieaug?" visvairāk pievērš uzmanību kolekciju jaunieguvumiem, iepazīstina ar dinamiskām laikmetīgās mākslas kolekcijām, akcentējot arī privātās kolekcionēšanas sociālos aspektus. Mākslas darbus un kolekcijas izstādei izraudzījās Tallinā dzīvojošā galeriste un mākslas konsultante Olga Temnikova.

Kopumā izstādē aplūkojami vairāk nekā septiņdesmit laikmetīgās mākslas pārstāvju darbi no desmit kolekcijām, tostarp Latvijā izveidotā mākslas fonda "VV Foundation". Fonda dibinātāja Vita Liberte stāsta: "Mēs starmešus metam uz jaunajiem Latvijas, arī Baltijas māksliniekiem. Mūsu kolekcija ir veidojusies kā rezultāts tam, ka mēs esam atbalstījuši jaunos māksliniekus, mums lielākais projekts ir nevis kolekcija, bet rezidence Pāvilostā, kur aicina jaunus māksliniekus strādāt kopā. Un visbiežāk darbi ir rezultāts tam, ka mēs kopā ar viņiem strādājam vai arī kopā veidojam izstādes. Mēs neesam sistemātiski un racionāli veidojuši savu kolekciju, drīzāk tā ir emocionāla."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti