Jūrmalā izstādīs gleznotājas Laimas Akmentiņas ainavas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzeja kamīnzālē aprīlī būs skatāmas gleznotājas Laimas Akmentiņas ainavas ar vienotu nosaukumu "Variācijas ar ceļu. Ainava". Ainavas tapušas pēdējos divos gados.

Par iedvesmas avotu māksliniecei kalpojis ceļš - nostaigāts, peļķēm, bedrēm un sīku akmentiņu rakstiem izrakstīts, ceļš kā izvēle, ceļš kā mērķis. Jau kādu laiku māksliniecei patīk vērot ziemas un pavasara pelēcīgumu, tādēļ daudzos darbos dominē pelēkie toņi.

Gleznotāja Agnija Ģērmane par Laimu Akmentiņu saka: “Viņa soli pa solim iet grūto glezniecības ceļu, maz aizraujoties ar sev svešiem vai tīri ārišķīgiem paņēmieniem. Manuprāt, viņas galvenā tēma ir impresionistiska gaisma, formai pakārtota līniju ekspresija un kustības ilūzija. Ar katru nākamo izstādi mākslinieces rokraksts, pamatā atpazīstams, kļūst arvien atbrīvotāks, kas liek uztvert viņas gleznas kā ārkārtīgi jūtīgas un profesionāli nobriedušas mākslinieces apzinātu ceļu."

Laima Akmentiņa (1965) mācījusies Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, glezniecību studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā (1983-1990), Latvijas Universitātē ieguvusi pedagoģijas maģistra grādu. Strādā Jūrmalas Mākslas skolā un Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā. Ir Jūrmalas Mākslinieku biedrības biedre, regulāri piedalās grupas izstādēs, Jūrmalas Mākslinieku nama rīkotajā izstādē-konkursā "Jā/NeAtkarība" 2013.gadā ieguvusi pirmo vietu. Sarīkojusi personālizstādi "Meži. Balsis" Jūrmalas Mākslinieku namā (2015), Vitebskas mākslas muzejā (Baltkrievija, 2015), "Meži, Gauja" Valmieras integrētajā bibliotēkā.

Izstāde "Variācijas ar ceļu. Ainava" Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma no 5.aprīļa līdz 7.maijam. Atklāšana 7.aprīlī plkst.16.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti