Izstāžu sezonu Zvārtavā atklās «Spītniece pilī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

26.aprīlī ar 20.gadsimta 60.-80.gadu mākslai veltītu izstādi „Spītniece pilī” tiks atklāta šī gada izstāžu sezona Zvārtavas pilī, lsm.lv informē pils saimnieku – Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) pārstāvji.

Izstādē „Spītniece pilī” līdz 20.jūnijam Zvārtavā būs skatāmi 20.gadsimta 70.-80.gadu mākslinieku aktīvie un spītīgie meklējumi tekstilmākslas saturisko, stilistisko un tehnisko dimensiju paplašināšanā.

Izstādes ekspozīcija atklās daudzveidīgo mākslas ainu un katra mākslinieka individuālos meklējumus. Izstādē aplūkojamas Egila Rozenberga, Ainas Muzes un Viestura Bērziņa stilistiski dažādās figurālās kompozīcijas, Kristīnes Pasternakas smalki tonālie salikumi, Zentas Loginas, Elīzas Atāres, Marijas Karkovskas un Alda Karkovska dekoratīvie risinājumi, kā arī Aijas Baumanes un Astras Rubenes latviskās dzīvesziņas caurstrāvotie darbi.

20.gadsimta 60.-80.gadu augstvērtīgo darbu māksliniecisko kvalitāti un mākslas atšķirīgo stilistiku līdzās tekstilmākslas kolekcijai Zvārtavas pilī raksturos gleznotājas Maijas Tabakas, Induļa Zariņa un Birutas Delles darbi. Vērīgs skatītājs pils interjeros varēs ieraudzīt arī akmens tēlniecības darbus, kas radīti 20.gadsimta otrajā pusē.

Iepriekš saturiski līdzīga izstāde, tiesa, ar nosaukumu "Saules apmirdzētie II", bija skatāma LMS galerijā.

Vairāk par izstādi "Spītniece pilī" - Zvārtavas pils mājas lapā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti