Izstādes «Domā. Ēd. Taupi» labākos plakātus radījusi latviešu māksliniece

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 15.janvāra Rīgā, Ziemeļu Ministru padomes (ZMP) biroja telpās skatāma ceļojošā plakātu izstāde „Domā. Ēd. Taupi.”.

Izstāde tapusi pēc ZMP un ANO reģionālā informācijas centra Briselē iniciatīvas, un tās uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību ārkārtīgi lielajam atkritumos izmestās pārtikas daudzumam pasaulē, ierobežot izšķērdīgu pārtikas produktu iegādi un stimulēt patērētāju zināšanas par šo strauji augošo problēmu.

Latvijā nav precīzu aprēķinu, cik daudz pārtikas iedzīvotāji izmet atkritumos. Pasaulē atkritumos nonāk līdz pat 30% saražotās pārtikas un Eiropas Komisijas aprēķini liecina, ka vismaz 42% no visiem pārtikas atkritumiem rada tieši mājsaimniecības.

Plakātu konkursā ar diviem plakātiem piedalījās arī jaunā latviešu māksliniece Marta Zariņa-Ģelze un ieguva konkursa galveno balvu. Martas veidotie un vēl deviņi citi plakāti divas nedēļas būs skatāmi Rīgā, Ziemeļu Ministru padomes birojā Berga Bazārā.

 „Iepērkoties pārtikas veikalā, dažreiz pati sevi esmu pieķērusi, paņemot pārāk daudz pārtikas produktu, kurus nepaspēju apēst līdz tie sabojājas. Izlasot konkursa nolikumu, es biju pārsteigta, ka tik liels skaits no mūsu pārtikas nonāk atkritumos. Tas man lika aizdomāties par to, cik cilvēka ieradumam - ņemt vairāk nekā nepieciešams -  ir liels spēks un cik grūti to ir mainīt,” atzīst māksliniece Marta Zariņa-Ģelze.

23.janvārī būs tikšanās ar plakātu konkursa „Domā. ĒD. Taupi.” uzvarētāju Martu Zariņu-Ģelzi, sarunā piedalīsies arī vides eksperti un ēdināšanas speciālisti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti