Rīta Panorāma

Dziedātājs Aivo Oskis izdod jaunu dziesmu "Zvirbulēns"

Rīta Panorāma

Merkele pauž atbalstu Rietumbalkānu valstu uzņemšanai ES

Grāmata "444 Māra Bišofa ideju ilustrācijas"

Grāmatā apkopotas 444 Māra Bišofa melnbaltās ilustrācijas – veltījums Latvijas māksliniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izdevniecība “Valters Dakša” izdevusi grāmatu “444 Māra Bišofa ideju ilustrācijas”, kurā apvienoti 444 mākslinieka Māra Bišofa melnbalti zīmējumi, Ievas Lejasmeijeres ievads un īsa saruna ar mākslas darbu autoru. Ilustrāciju autors šo grāmatu veltījis "Latvijas māksliniekiem – labākajiem pasaulē", informēja izdevēji.

Grāmatā lasāms arī Māra Bišofa manifests par viņa paša mākslas darbiem: “Priekšnoteikums: manam zīmējumam ir jābūt jocīgam, nesaprotamam, savādam, šokējošam, nepieklājīgam (ja tas ir nepieciešams), skaistam, pievilcīgam, izraisošam pārdomas, filozofiskam, ar atsauci uz iepriekšējo laiku mākslu, nepareizi uzzīmētam, profesionāli uzzīmētam, pretrunu pilnam un ar gaišredzības iezīmēm. Tās, manuprāt, ir tās īpašības, kurām jābūt mākslas darbā, citādi tas mani padara pilnīgi vienaldzīgu.”

Stāstot par saviem zīmējumiem, kas "daļai cilvēku var šķist controversial, tādi, ka mute paveras", mākslinieks atklāja, ka šobrīd var darīt, ko grib, – viņš ne no viena nav atkarīgs, un tagad ir labākais laiks viņa dzīvē. Pēc viņa domām, viņš šobrīd ir labāks mākslinieks nekā jebkad ir bijis, jo "ir brīvs un dara to tikai savai baudai, nevis darbam, no kura nāk nauda".

Mākslinieka Māra Bišofa zīmējumi ir publicēti tādos laikrakstos un žurnālos kā "Time Magazine", "Rolling Stone", "Harpers", "The Washington Post", "The New York Times", "The Nation", "The Wall Street Journal" un citos nozīmīgos izdevumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti