Kultūras ziņas

Latviešu vēsturiskais bestsellers izdots no jauna

Kultūras ziņas

Kino vērtē bērni

Roberta Koļcova "Laika ziņas" galerijā "Putti"

Galerijā «Putti» Roberta Koļcova «Laika ziņas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

11. decembrī mākslas galerijā “Putti” atklāta mākslinieka Roberta Koļcova  - botāniķa, laika un tajā esošu būtņu vērotāja, izstāde „Laika ziņas”. To veido triju grafikas darbu cikls, no kuriem īpaši izcelta konkrēta laika sprīža dokumentācija. Izstāde galerijā aplūkojama līdz 6. janvārim.

„Es it kā cenšos būt savādāks, bet esmu tāds pats. Paldies Dievam, ka tāds, kā esmu, es sev patīku,” saka mākslinieks Roberts Koļcovs. „Es mēģināju tērēt savu dzīvi sev svarīgām lietām, sēžot un zīmējot. Un man ir ļoti darbietilpīgi pāris darbi, kuros es vienkārši esmu ielicis gabaliņu no sevis.”

Mākslinieks Roberts Koļcovs ar tikai sev raksturīgo botāniķa vērīgumu, fiksē laiku, lai būtu godīgs pret to.

"Tas būtu tas vispārīgais, šis laiks, kurā mēs dzīvojam. Es par to runātu.Tās laika ziņas būtu tās, ko esmu novērojis šajā laikā dzīvojot,” turpina mākslinieks. „Mums vajadzētu skatīties uz dzīvi vīrišķīgāk. Jo mēs esam ļoti toleranti pret situācijām, cenšamies iztaisīties, ka viens otru saprotam. (..) Jūs redzēsiet, visā izstādē nav neviena vīrieša tēla, ir tikai sievietes. Tas būtu tāds kā aicinājums ar skatītāja klātbūtni mēģināt to vīrišķo dabūt klāt te, lai meklētu līdzsvaru!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti