Kultūras ziņas

Maijai Amoliņai – 80

Kultūras ziņas

Kad satiekas divi izcili bigbendi

Mākslinieku spēka avots gleznās

Galerijā «MuseumLV» atklās vizuālās mākslas konkursa «Grata balva» izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kur slēpjas mākslinieku spēka avots? Atbildi uz šo jautājumu no ceturtdienas varēs rast galerijā “MuseumLV” vizuālās mākslas konkursa “Grata balva” izstādē “Spēka avots”. Ar īpaši konkursam radītiem mākslas darbiem izstādē piedalās vairāk nekā simt mākslinieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Korejas.

“Grata balvu” vizuālajā mākslā piešķir galerijas pārstāvji un ekspertu komisija, bet par sev tīkamāko mākslas darbu izstādē varēs nobalsot arī ikviens apmeklētājs.

Šogad konkursā “Grata balva vizuālajā mākslā” iesaistītajiem māksliniekiem tika dots uzdevums radīt darbus 40X40 centimetru formātā. Konkursa tēma “Spēka avots”. Uz balvu šogad pretendē 194 darbi.

Kad paziņoja šo tēmu, man jau pirmām kārtām ienāca prātā Staburags. Jo tā ir leģenda. Tas ir mūsu latviešu mitoloģijas, dievestības un tautas spēka avots. Man tas ir tuvs. Es esmu latvietis, esmu šeit Latvijā audzis un dzimis, un te ir visa mūsu kultūra, kas man tā arī asociējas,” pastāstīja gleznotājs Juris Ģērmanis.

Konkursa rīkotājiem būtiski šķiet sapulcināt dažādus Latvijas un ārvalstu māksliniekus, lai dotu viņiem iespēju paraudzīties citam uz citu no atšķirīga skatpunkta.   

Mani iedvesmo ģimene, manas saknes, sabiedrības kultūra, vēsture un laiks. Jo laiks ir tas, kas mūs visus vieno. Laikā noris notikumi, no kuriem rodas vēsture, savukārt vēsture nosaka kultūru. Un mēs visi dzīvojam ģimenē, kultūrā un attīstāmies,” uzskata māksliniece Jūlija Eresko.  

Savukārt gleznotājs Aleksejs Naumovs norādīja: “Spēka avots ir prieks par to darbu un laimes sajūta, ka es daru. Ja tas dod pozitīvas emocijas cilvēkiem, tad es esmu priecīgs un laimīgs. Mana glezniecība balstās uz tādām pozitīvām emocijām.”

Konkursa norise sadalīta divās daļās. Kopizstādes atklāšanā divas naudas balvas saņems galerijas pārstāvju un ekspertu komisijas izvēlēti mākslinieki. Bet skatītāju simpātiju uzzināsim jūlija beigās, kad tiks apkopoti izstādes apmeklētāju balsojumi. Balsot par mākslas darbiem, kas izstādē eksponēti, neminot autora vārdu, galerijā “MuseumLV” iespējams līdz 27. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti