Cīravas Mežaparkā Latvijā līdz šim nebijuši vides objekti veidos Skaņo taku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Cīravas Mežaparkā vienā no dabas takām sestdien, 20.oktobrī, atklās Skaņo taku. Piecās dažādās vietās ir izvietoti Latvijā līdz šim nebijuši skanoši mākslas vides objekti, kas izgatavoti no metāla, un ar tiem iespējams radīt skaņas.

Vides objektu autori ir metālmākslinieki Jēkabs Voļatovskis un Armands Vecvanags, kuram tā bijusi unikāla pieredze - apvienot mūzikas instrumentu ar skulptūru, kas spēj radīti ausij tīkamu skaņu dabiskā vidē.  

Armands Vecvanags
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

“Nu tā ir spēle ar metālu,  skaņu un vibrācijām. Tēma ir ļoti aizraujoša, bet uzdevumi tajā pašā laikā arī ir ļoti sarežģīti,” atzina mākslinieks.

“Rezultātā sanāk skaņa, nevis vienkārši troksnis, un darbi arī ir absolūti dažādi, kā arī tās iespējas izvilināt kādu skaņu no viņiem. Tur ir gan sitamskaņas, kā bungām, gan skaņu panākam, lecot, aiztiekot, griežot kādu no darbiem, un viens darbs ir tāds, kurā skaņu  var baudīt no apkārtējas dabas, tas ir kā tāds skaņas pastiprinātājs - var klausīties putnus, kokus, vēja šalkoņas, var arī dziedāt vai čukstēt un dot savu versiju,” viņš stāstīja.

Atliek tikai nākt un mēģināt izvilināt kādu skaņu no šiem darbiem, jo varbūt ne visiem tas izdosies, tas ir kā ar mūzikas instrumentiem, viņš piebilda.

Projekts "Skaņu radošu vides objektu izgatavošana un uzstādīšana Cīravas Mežaparkā" realizēts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Aizputes novada pašvaldības atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti