Kultūras ziņas

Latvijas Kultūras akadēmija aicina iejusties studenta kurpēs

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

"Cita Rīga" Evijas Džonsones fotogrāfijās

«Cita Rīga» Evijas Džonsones fotogrāfijās – izstāde «Aminori» telpā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Regulāra izstāžu iekārtošana ir kļuvusi par grāmatu izdevniecības "Aminori" tradīciju. 13. martā tur atklāšanu piedzīvoja filmu un kostīmu mākslinieces Evija Džonsones fotoizstāde "Cita Rīga".

Māksliniece Evija Džonsone ar fotografēšanu nodarbojas paralēli darbiem kino un reklāmas jomā.

"Es esmu jūrmalniece, un man Jūrmalu noteikti patīk labāk bildēt, jo tur vairāk miera. Bet Rīgā, jā, es arī meklēju, kad tur nav cilvēku, kad ir kaut kas, kā es viņu redzu. Es īstenībā neesmu fotogrāfe, es esmu vairāk māksliniece, kas kādreiz gribēja gleznot, bet tā sanāca, ka es nokļuvu tajā foto un kino pasaulē, un tā kaut kā es tur kuļos arī šodien," pastāstīja māksliniece.

Visbiežāk Evijas Džonsones vārds lasāms filmu titros, jo viņa strādā kā filmu un kostīmu māksliniece. Jaunākais veikums bija redzams seriālā "Sarkanais mežs" un spēlfilmā "Mātes piens". "Tagad es esmu pateikusi kostīmiem "nē", jo pārāk daudz tas paprasa, bet, protams, paiet laiks un tu atkal iekrīti kaut kādā projektā. Kino, man liekas, ir ļoti smags darbs, tāpēc ka tas ir ilgi, bet man nepatīk ilgi, man patīk reklāmas, man patīk īsfilmas. Un foto man patīk tāpēc, ka tur nekas nekustas, nerunā pretī, nav jāģērbj," atzīmēja Džonsone.

Lielākā daļa fotogrāfiju uzņemtas, veidojot fotogrāfiju grāmatu "Rīga no mākslinieka lidojuma", kas ilustrē dažādu paaudžu mākslinieku iedvesmas stāstus par dzimto pilsētu un var kļūt par netradicionālu ceļvedi.

Mākslas un literatūras telpā "Aminori" izstāde "Cita Rīga" būs aplūkojama līdz 24. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti