Apģērbs no austersēnēm un kosmosa ēdienkarte. Jauniešus aicina pieteikties radošām darbnīcām Cēsīs

Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs laika posmā no 11. līdz 15. jūlijam jaunieši vecumā no 10 līdz 18 gadiem aicināti apmeklēt radošas darbnīcas projektā "Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze". Bezmaksas darbnīcās kopā ar mākslas profesionāļiem un pavāriem no Norvēģijas un Latvijas caur dažādām mākslas praksēm un kulinārijas eksperimentiem tiks apspriesta un modelēta nākotne caur mākslas un ēdiena prizmu, informēja Ruckas mākslas fonda pārstāvji.

Jauniešiem būs iespēja veidot 3D ēdiena skulptūras, mākslā pārstrādāt ēdienu pārpalikumus un kopīgi veidot interaktīvu spēli. 11. jūlijā ar mākslīgā intelekta palīdzību tiks vizualizēti līdz šim neredzēti nākotnes ēdieni, kopīgi tos pagatavojot. 12. jūlijā, izmantojot polaroīda fotogrāfijas un glezniecības tehnikas, tiks pētīti dārza un mākslas noslēpumi. 13. jūlijā notiks radošas apģērbu kompozīcijas no austersēnēm veidošana, bet 14. jūlijā kopīgi radīta interaktīva spēle par citplanētiešiem un invazīvo sugu Amerikas signālvēzi.

Visbeidzot 15. jūlijā plānots veidot jaunu ēdienkarti kosmosam un baudīt Starptautiskajā kosmosa stacijā izaudzēto.

Projekts "Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze"
Projekts "Māksla+Ēdiens+Nākamā paaudze"

Radošās darbnīcas aptvers vizuālās mākslas, performances, dizaina, audiovizuālo mediju mākslas, tehnoloģiju, biomākslas, vides zinātnes un gastronomijas jomas. Noslēdzoties darbnīcām, 16. jūlijā Ruckas parkā, Cēsīs, tiks atklāta izstāde, kurā būs eksponēti bērnu un jauniešu radītie mākslas objekti, kas tapuši projekta laikā. Izstādes atklāšanā paredzēts arī kulinārais šovs.

"Aicinām jauniešus uz aizraujošām un garšīgām mākslas izdarībām nedēļas garumā. Esam sagatavojuši programmu ar brīnišķīgiem eksperimentiem, kas rosinās ne tikai radošumu, bet arī iekustinās jauniešu garšas kārpiņas un ļaus radīt, ēst un ņemt mākslu līdzi uz mājām," norādīja programmas koordinatore no Norvēģijas Zane Cerpiņa.

Savukārt rudenī bērniem un jauniešiem būs iespēja saņemt "Apēd+Mākslu" mākslas komplektus, kuros būs apkopoti dažādi individuāli mākslas un kulinārijas eksperimenti. Komplektiem šobrīd var pieteikties projekta mājaslapā, saņemšanai visos Latvijas reģionos bez maksas.

Projektu īsteno Ruckas mākslas fonds, kas izveidots 2007. gadā ar mērķi piesaistīt sabiedrības uzmanību aktuālu vides aizsardzības un sociālo jautājumu risināšanai ar dokumentālā kino un foto projektu palīdzību, un "Vitenparken" zinātnes centrs, kas atrodas Norvēģijas zinātnes universitātes telpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti