«Viens ciems. Visa Latvija.» balsojumā uzvarējis Māra Bērziņa stāsts «Vienciemā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15. janvāra pusnaktī noslēdzies balsojums par Latvijas Televīzijas projektā "Viens ciems. Visa Latvija." tapušajiem stāstiem. Visvairāk, 50,71% no visiem balsojumiem saņēma Māra Bērziņa stāsts "Vienciemā".

Balsojumā uzvarējušais Māra Bērziņa stāsts "Vienciemā" tiks dramatizēts un no tā radīts televīzijas iestudējums. Paldies visiem, kuri piedalījās balsojumā!

Paula Bankovska stāsts "Zudušais" balsojumā atpalika no uzvarētāja par 137 balsīm. Tas saņēma 46,82% balsis no kopējā balsojumu skaita. Savukārt Noras Ikstenas stāsts “Pagānu krūze” saņēma 2,48% balsu.

Jau vēstīts, ka, gatavojoties valsts simtgades svinībām, Latvijas Televīzija īsteno nebijušu projektu "Viens ciems. Visa Latvija". Piesaistot izcilākos savas jomas profesionāļus, trīs pašmāju rakstniekiem bija dota iespēja doties uz dažādiem Latvijas ciematiem, lai iepazītu vietējo ikdienu un meklētu iedvesmu jauniem darbiem.

Māris Bērziņš devās uz Valgalciemu Kurzemē, Pauls Bankovskis — uz Api Ziemeļvidzemē, kur redzētais pārtapa stāstā "Zudušais", savukārt Nora Ikstena — uz Slutišķiem Latgalē, tā rezultātā radot stāstu "Pagānu krūze".

Rakstnieku viesošanās šajos ciemos tika atspoguļota trīs dokumentālajās filmās, kuras LTV demonstrēja 2015. gada 18.novembrī. Filmas joprojām iespējams noskatīties ltv.lsm.lv.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti