Kultūras ziņas

Igauņu balets "Naudas gars" Rīgā

Kultūras ziņas

Zanes Balodes zvaigznāju kartes

Gaidot filmu "Homo novus"

Par godu topošajai filmai «Homo novus» klajā laiž īpašu Anšlava Eglīša grāmatas izdevumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai arī vienai no Latvijas simtgades spēlfilmām – pārpratumu komēdijai “Homo novus” pēc Anšlava Eglīša darba motīviem – pirmizrāde gaidāma tikai pēc pusgada, trešdien, 28.februārī, atvēršanas svētkus piedzīvoja romāna īpašs izdevums.

Jaunajā grāmatā Anšlava Eglīša tekstu un ilustrācijas papildina fotogrāfijas no filmēšanas laukuma un mākslinieces Lienes Rolšteinas tērpu skices.  

Vēršot uzmanību uz režisores Annas Vidulejas veidoto pārpratumu komēdiju, klajā laists īpašs izdevums ar filmas galveno varoņu portretiem uz vāka.

Kino pasaulē, ekranizējot literārus darbus, autori bieži mēdz norobežoties no ieteikuma iepazīties ar grāmatas saturu pirms filmas skatīšanās. Šajā gadījumā filmas reklāma tiek balstīta uz ieteikumu izlasīt brīnišķīgo Anšlava Eglīša romānu.

“Tos kūtros lasītājus mēs varētu ierosināt uz grāmatas lasīšanu. Savukārt tos brīnišķīgos mūsu tautas pārstāvjus, kuri ir lasījuši, lasa un lasīs, lai tik lasa un lai nāk, un lai ir savs viedoklis,” saka režisore Anna Viduleja.

“Par grāmatu [un filmu] es tomēr gribētu izstāstīt anekdoti: bibliotekāre noskatās, atvainojiet, pornofilmu un saka – grāmata bija labāka! Tā kā, protams, ka tie, kas ir lasījuši grāmatu...  grāmata iedod tādas lielākas iespējas,” saka aktieris Andris Keišs.

Nacionālā kino centra programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” kostīmfilma “Homo novus” pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos septembrī, savukārt filmai veltītais īpašais izdevums grāmatnīcās pieejams jau tagad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti