Novērtē gada nozīmīgākās grāmatas! Literatūras gada balvas lasītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 29. marta līdz 22. aprīlim sabiedrisko mediju portālā LSM norisinās Latvijas Literatūras gada balvas 2022 (LALIGABA) publikas balsojums, ļaujot lasītājiem noteikt savu simpātiju.

Balsojums norisinās līdz 22. aprīļa pulksten 23.59. Balsot par savu favorītu iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo tīklu kontu.

Latvijas Literatūras gada balvas nominantus piecās kategorijās – labākais dzejas darbs, labākais prozas darbs, labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, un spilgtākā debija literatūrā – paziņoja 29. marta preses konferencē. Mūža balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā ekspertu komisija nolēmusi piešķirt dzejniecei, prozaiķei un tulkotājai Dainai Avotiņai.

LALIGABA apbalvošanas ceremoniju varēs vērot 1. maijā Latvijas Televīzijas pārraidē, kas top sadarbībā ar teātra trupu "Kvadrifons".

Latvijas Literatūras gada balva (LALIGABA) ir gada nozīmīgākais notikums literatūras nozarē Latvijā. Tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par gada izcilākajiem Latvijas rakstniecībā publicētajiem darbiem.

Balvu organizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība, atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti