Latvijas Radio 1 - Ievas Samauskas pasakas «Labākā dāvana» pirmatskaņojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 1 mēneša.

Kā lielisku dāvanu visiem Latvijas bērniem, kuri iemīļojuši pasakas, "Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm" kopā ar rakstnieci Ievu Samausku izlolojusi pasaku par ģimenes attiecībām "Labākā dāvana". Pasakas pirmatskaņojums aktiera Jura Kalniņa lasījumā notiks Latvijas Radio 1. programmā - vairāku paaudžu iemīļotajā bērnu raidījumā "Labu nakti" no 1. līdz 5. jūnijam ik vakaru plkst. 20.45.

Pasakā par mazo Rasu no Mežpureņu mājām sirsnīgā valodā izstāstītas atziņas, kas iegūtas jau divus gadus pēc kārtas veiktajā Latvijas iedzīvotāju laimes un ģimenes tradīciju mērījumā "Amigo Laimes indekss". Lai arī pasaka adresēta mazajiem lasītājiem un tiem, kuri pasakas pagaidām vēl tikai klausās, tā būs interesanta un noderīga arī viņu vecākiem. Grāmatā atjautīgi apspēlētas idejas, kā ģimenē veidot mīlestības pilnas attiecības, kā izprast bērnu rīcības iemeslus un kā risināt domstarpības bez dusmām un bāršanās.

"Šo laiku bieži raksturo vārdi – steiga, vientulība, atsvešinātība, un diemžēl tie nav sveši arī bērniem. Mani uzrunāja aicinājums radīt darbu, kur no tā visa varētu būt brīvs. Būtībā izaicinājums bija radīt brīnumpasaku, kurai iespējams noticēt. Tautas pasakās brīnumi ir visi pasaku tēli – rūķīši, raganas, nez no kurienes radušies vecīši un vecenītes, kuri piepilda vēlēšanās. Šajā pasakā tas brīnums ir attiecības un mīlestības saites, kuras vieno ģimenes locekļus. Un labā ziņa visiem, kas šo grāmatu lasīs, – šis brīnums ir iespējams un piedzīvojams ikvienam arī šodien," stāsta grāmatas autore, rakstniece un dzejniece Ieva Samauska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti