Latvijai piecas Londonas Grāmatu tirgus izcilības balvas nominācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas pārstāvji piecās kategorijās nominēti Londonas Grāmatu tirgus Starptautiskās izcilības balvai 2018, informēja grāmatizdevēji. Kopumā balvām ir izvirzīti 27 valstu pārstāvji.

No Latvijas divās kategorijās – Baltijas valstu mācību grāmatu izdevējs un Baltijas valstu pieaugušo literatūras izdevējs – nominēts "Apgāds Zvaigzne ABC", pēdējā kategorijā nominēts arī apgāds “Dienas Grāmata”. Baltijas valstu Bērnu literatūras izdevēju īssarakstā ierindojies arī apgāds “Liels un mazs”, bet par Gada bibliotēkas balvu cīnīsies Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Kopumā balvām ir izvirzīti 27 valstu pārstāvji. Visvairāk kategorijām ir izvirzītas Brazīlija, Latvija un Lietuva - katrai piecas nominācijas, ASV - četras nominācijas, Igaunija - trīs, Kanāda, Austrālija un Polija - katrai divas nominācijas.

Izcilības balva tiek pasniegta sadarbībā ar Lielbritānijas Izdevēju asociāciju un to sponsorē "Hytex". Balva tiek pasniegta 17 kategorijās.

Londonas Grāmatu tirgus direktore Džeksa Tomasa (Jacks Thomas) norāda: “Lieliski redzēt 2018.gada Izcilības balvas pretendentus no 27 valstīm. Šis ir vēl nebijis dalībnieku skaits balvas piecu gadu pastāvēšanas laikā. Domāju, ka šis fakts parāda gan Londonas Grāmatu izstādē pārstāvētās grāmatniecības nozares daudzveidību, gan arī dažādību, izaugsmi un plašumu. Grāmatniecības nozares iespaidīgo attīstību raksturo visu nominantu izcilie sasniegumi – viņu apņēmība un kaisle ar dažādu pasākumu palīdzību veicināt interesi par grāmatām ir apbrīnojama. Esmu priecīgs aicināt visus balvu pretendentus uz Londonas Grāmatu tirgu aprīlī, lai viņi varētu dalīties ar saviem sasniegumiem ar citiem izdevējiem.”

Nominantus kā būtiskus izdevējdarbības starptautiskā līmeņa izcilniekus uzsver arī Stefans Lotinga (Stephen Lotinga), Izdevēju asociācijas izpilddirektors.

Pasākumā tiks sveikti vēl citu balvu ieguvēji. Ceremonijas laikā tiks pasniegta arī Londonas Grāmatu tirgus Mūža ieguldījuma balva. Londonas Grāmatu tirgus izcilības balvu pasniegšanas ceremoniju var apmeklēt tikai ar ielūgumiem. Tā notiks otrdien, 2018. gada 10. aprīlī, Londonā "Olympia" halles konferenču centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti