Latvija piedalīsies Gēteborgas grāmatu mesē ar nacionālo stendu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvija piedalīsies Gēteborgas grāmatu mesē ar nacionālo stendu. Starptautiskā Gēteborgas grāmatu mese Zviedrijā notiks no 24. līdz 27.septembrim. Tā ir lielākā tikšanās vieta grāmatniecības nozares pārstāvjiem Ziemeļvalstu reģionā.

Latvijas stendā izvietoti "Latvijas Literatūras gada balvas 2015" laureātu darbi, latviešu autoru jaunākie darbi, Jāņa Baltvilka balvas laureātu grāmatu kolekcija, kā arī zviedru un citās valodās izdotie latviešu autoru darbu tulkojumi. Stenda noformējumā izmantots Zanes Ernštreites veidotais zīmola "NicePlace" dizains.

Latvijas autorus Gēteborgas grāmatu mesē šogad pārstāv rakstnieks un publicists Otto Ozols. 25.septembrī notiks Ozola romāna "Letternasrevanch" ("Latvieši ir visur") zviedru valodā atvēršana un diskusija. Sarunā ar autoru piedalīsies romāna tulkotājs Andris Kangeris un apgāda "Lava" pārstāvji. Savukārt 26.septembrī Latviešu apvienības Gēteborgā rīkotā sarīkojumā Ozols tiksies ar Zviedrijas latviešiem.

Gēteborgas grāmatu tirgū piedalās arī poligrāfijas nozares pārstāvji "Jelgavas tipogrāfija" un "Livonija Print".

Latvijas dalību Gēteborgas grāmatu tirgū nodrošina Latvijas Literatūras centrs sadarbībā ar Kultūras ministriju un Valsts kultūrkapitāla fondu. Kā vēstīts, pār Literatūras centru gan savilkušies tumši mākoņi - Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds apturējuši plānotos maksājumus centra kontos, jo pārbaudēs secināts, ka Literatūras centra grāmatvedībā un finanšu dokumentos valda haoss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti