Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Sākas Boloņas bērnu grāmatu tirgus

Latvija ar nacionālo stendu uzsāk dalību Boloņas 60. bērnu grāmatu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Laikā no 6. līdz 9. martam Boloņā, Itālijā, norisinās jau 60. bērnu un jauniešu grāmatu tirgus, informēja literatūras eksporta platformas "Lavian Literature" pārstāvji.

Šogad Latvijai Boloņas grāmatu tirgū ir jauna veidola nacionālais stends, kuru literatūras eksporta kampaņas "#iamintrovert" noskaņās zīmējis ilustrators Reinis Pētersons. Stendā ir redzams introvertais latviešu autors I., kurš skrien cauri stenda grāmatu plauktiem, no kabatām bērdams laukā dažādas interesantas un noderīgas lietas. Šajās dienās tirgū gaidāms arī kāds īpašs notikums, kurā piedalīsies pārstāvji no izdevniecībām "Latvijas mediji", "Pētergailis", "Zvaigzne ABC", kā arī Latvijas literārā aģente Žanete Vēvere-Paskvalīni.

"Šogad īpašs notikums ir Latvijas izdevēju sadarbības veicināšanas pasākums ar Taivānas izdevējiem, kura laikā Latvijas izdevējiem būs iespēja iepazīstināt ar saviem darbiem Taivānas izdevējus un otrādi. Šī būs pirmā reize, kad grāmatu tirgus laikā piedalīsimies šādā kolektīvā divu valstu sadarbības veicināšanas pasākumā," pastāstīja platformas "Latvian Literature" pārstāve Rita Dementjeva.

Latvijas stends Boloņas bērnu grāmatu tirgū
Latvijas stends Boloņas bērnu grāmatu tirgū

6. martā pulksten 17.00 Latvijas stendā (Halle nr. 30, stenda numurs A12-B9) notiks pieņemšana, uz kuru aicināti visu stenda dalībnieku un platformas "Latvian Literature" kolēģi un sadarbības partneri. Pieņemšana tiek rīkota ar Latvijas vēstniecības Itālijā atbalstu.

Boloņas grāmatu tirgū norisināsies arī starptautiskās bilžu grāmatu izdevēju un aģentu platformas "dPictus" veidota izstāde "100 Outstanding Picturebooks 2023" (100 izcilas bilžu grāmatas 2023. gadā), kurā iekļautas arī trīs Latvijas izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas – Guntas Šnipkes un Annas Vaivares "Ineses māja", Marta Pujāta un Rūtas Briedes "Zenīts", kā arī Anetes Meleces "Pazudušais miedziņš". Savukārt kategorijā "The Unpublished Picturbook Showcase" (Nepublicēto grāmatu parāde) platforma "dPictus" iekļāvusi ilustratores Annas Vaivares darbu "Otrais koncerts". Boloņas grāmatu tirgus rīkotajā konkursā "Bologna 2023 Winning Illustrators", kurā savus darbus iesnieguši 4345 ilustratori, no kuriem žūrija izvēlējusies 80 finālistus no 28 pasaules valstīm, uzvarētāju vidū iekļuvušas Latvijas mākslinieces Anete Melece un Aleksandra Runde. Grāmatu tirgū ir izvietots arī simbolisks grāmatu plaukts "The BRAW Amazing Bookshelf", kurā iekļauti 100 labāki darbi, kas iesniegti Boloņas grāmatu tirgus balvai "BolognaRagazzi Award". Šajā grāmatu plauktā iekļauta arī Anetes Meleces grāmata "Pazudušais miedziņš" (izdevniecība "Liels un mazs").

Latviju Boloņas grāmatu tirgū pārstāv izdevniecības "Liels un mazs", "Zvaigzne ABC", "Jāņa Rozes apgāds", "Latvijas mediji", "Baltais valis", "Aminori", kā arī platforma "Latvian Literature", uzņēmums "Jelgavas tipogrāfija" un Latvijas Mākslas akadēmija. Grāmatu tirgū varēs sastapt arī Latvijas ilustratores Annu Vaivari, Aleksandru Rundi un Rebeku Lukošus. Latvijas dalību Boloņas grāmatu tirgū finansiāli atbalsta Latvijas Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti