Jaunā izdevumā lasāmi Ingunas Baueres romāni par izcilām Latvijas sievietēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pieci Ingunas Baueres romāni, kas vēsta par Latvijas valsts vēsturē un kultūrā nozīmīgām sievietēm, tiek izdoti atkārtoti un jaunā vizuālā noformējumā, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Kā norādīja izdevniecībā, jaunais noformējums “ļauj saskatīt kopsakarības starp šīm klusajām Latvijas varonēm: tām, kuras bija ar mieru palikt savas ģimenes ēnā, taču aktīvi darboties gan pašas, gan atbalstīt savējos, lai celtu to, kam ticēja: sabiedrību, tautu, valsti.”

Atkārtoti izdoti Ingunas Baueres romāni “Lizete, dzejniekam lemtā”, “Skolas Līze”, “Ede, Pumpura sieva”, “Piedod, Karolīne!” un “Marta, mana Andromeda”.

“Lizete, dzejniekam lemtā” stāsta par dzejnieka Kārļa Skalbes ģimeni; “Skolas Līze” par Matīsa Kaudzītes sievu Līzi Rātminderi un viņas saistību ar romāna “Mērnieku laiki” tapšanu; “Ede, Pumpura sieva” par dzejnieka Andreja Pumpura ģimeni; “Piedod, Karolīne!” par ievērojamo kultūras darbinieku Kronvaldu Ati; “Marta, mana Andromeda” par Latvijas Žēlsirdīgo māsu kustības aizsācēju, ievērojama valstsvīra Hugo Celmiņa sievu Martu.

“Romāni tapuši, autorei ar hronista cienīgu dedzību studējot vēstures dokumentus; tie izceļas arī ar bagāto valodu, kurā izmantota gan laikmetam atbilstoši senatnīga leksika, gan vietvārdi un apvidvārdi,” atzīmēja izdevniecībā.

Par romānu “Lizete, dzejniekam lemtā” autorei piešķirta 2010. gada Lielā lasītāju balva, 2013. gadā par romānu “Piedod, Karolīne!” – Egona Līva piemiņas balva “Krasta ļaudis” kategorijā “Labākā grāmata”; par šo pašu darbu autorei piešķirta arī Eduarda Veidenbauma prēmija.

Pieejamas arī e-grāmatas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti