Iznācis Māras Svīres romāns «Bailes no dziļuma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Iznācis latviešu rakstnieces Māras Svīres jaunākais romāns “Bailes no dziļuma”, informēja autores pārstāve.

"Māra Svīre ir laba cilvēku pazinēja, varētu pat bilst, ka īpaši labi viņa māk parādīt un izgaismot rakstura tumšākās puses, radot patiešām intriģējošus varoņus – ne pozitīvus, tomēr mīlamus un atmiņā paliekošus. Spriedzes romāna nosaukums ir dziļi simbolisks, atklājot ne vien galvenās varones fobiju, bet arī strauji augošo tendenci nesadzirdēt, nepamanīt acīmredzamo, nenovērtēt esošo. 

“Bailes no dziļuma” sākas gluži nevainīgi – jauna sieviete nolēmusi pasauļoties laivā, kas pietauvota mājas piestātnē. Līdzi paņēmusi tikai vieglu halātiņu un kafiju, mājās palicis pat mobilais telefons. Nejauši iemigusi, Alīna pamostas, kad laiviņu straume ienesusi Daugavas vidū. Labs peldētājs mēģinātu krastu sasniegt peldus, bet Alīna, lai gan peldēt prot, paniski baidās no dziļuma, tāpēc drīzāk ir gatava kopā ar laivu peldēt, kurp straume nesīs… Pa ceļam apdomājot un pārdomājot dzīvi,” vēstīts grāmatas anotācijā.

Māra Svīre (1936) ir daudzu grāmatu autore. Populārākais rakstnieces darbs ir garstāsts “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un scenārijs tāda paša nosaukuma filmai, par kuru autore saņēmusi arī Latvijas augstāko valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni (2011), kā arī Autortiesību bezgalības balvu (2017).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti