Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Grupa "Jauda" izdod leģendārās Ērika Ķiģeļa kompozīcijas "Svētelis" kaverversiju

Imanta Ziedoņa turpinājums mīlestībā – izdota grāmata "Minimismi II"

Izdod mīlestībai veltītu Imanta Ziedoņa citātu izlasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Fonds "Viegli" izdevis Imanta Ziedoņa citātu izlases "Minimismi" otro grāmatu, kas šoreiz veltīta mīlestības tēmai. "Minimismi II" ir apkopojums ar Imanta Ziedoņa daiļrades nozīmīgiem un spilgtiem citātiem, kurus sakārtojis rakstnieks Osvalds Zebris, informēja fonda pārstāvji.

"Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" komanda nolēma vēlreiz pārlasīt Meistara radīto daiļradi ar mērķi – atrast rindas, kuras ir "mīlestības laiks". Šajā izdevumā ikviens varēs atrast savu "minimismu" – īsu teikumu, kurš pauž lielu domu un ar kuru dot kādam cilvēkam sajūtu – esam kopā!" norādīja grāmatas izdevēji. Fonda "Viegli" padomes priekšsēdētāja Žanete Grende par šo izdevumu grāmatas ievadā rakstīja: "Ar laiku viss atrisināsies, un mēs katrs pie sevis nodomāsim: "Es varēju daudz vairāk mīlēt – tajā trakajā laikā!""

Savukārt rakstnieks Osvalds Zebris par grāmatu izteicās: "Šis ir mīlestības minimismu krājums, kurā ir romantiskas mīlestības šūnas, ir tuvākā mīlestības un draudzības šūnas, ir arī tādas, kurās atspīd no mīlestības mūžīguma, pārpasaulības. Ir tikai jāgrib pasmelties."

Imants Ziedonis "Minimismi II"
Imants Ziedonis "Minimismi II"

Minimismi ir viens no Imanta Ziedoņa turpināšanās veidiem – nevis tikai pieminēšanā, pārpublicējumos un tulkojumos, bet arī jaunās formās, kas atvasināmas no Ziedoņa daudzveidīgā, bagātīgā literārā mantojuma, akcentēja izdevēji. Mazā kabatas izmēra grāmatiņa tērpta zilos vākos ar liepziediem, kuri simbolizē rūpes, siltumu un cerību. Grāmatas lapaspuses papildina jaunās mākslinieces Evelīnas Aurēlijas Ozolas ilustrācijas, kas radītas, lasot Ziedoņa tekstus un atvasinot no Meistara rindām konkrēto mākslas darbu.

Pirmo citātu izlasi "Minimismi" fonds "Viegli" izdeva 2018. gadā, to sakārtoja rakstniece, Imanta Ziedoņa līdzgaitniece Lija Brīdaka, vizuālo noformējumu veidoja māksliniece Ieva Krūmiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti