Frankfurtes grāmatu gadatirgus rīkotāji prognozē 300 000 apmeklētājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskās izstādes "Frankfurt Book Fair 2014" rīkotāji prognozē, ka šogad gadatirgu apmeklēs 300 tūkstoši cilvēku, Latvijas Radio raidījumā „Labrīt!” no Frankfurtes pastāstīja korespondente Rudīte Spakovska.

Ņemot vērā, ka izstādes organizatori gaida apmēram 300 tūkstošus apmeklētāju, domāju, ka tā ir liela un grūti pārvērtējama iespēja Latvijas izdevējiem izrādīt sevi un Latvijā izdotās grāmatas,” norāda Spakovska, atzīstot, ka Latvijas izdevēji uz pārējās izstādes fona izskatās ļoti labi.

Jau vēstīts, ka no 8. līdz 12.oktobrim Frankfurtē notiek starptautiskā izstāde "Frankfurt Book Fair 2014". Latviju grāmatu gadatirgū pārstāv 29 uzņēmumi. Frankfurtes grāmatu mese apmeklētājiem būs atvērta nedēļas nogalē. Savukārt nedēļas vidū tā ir nozares speciālistu uzmanības centrā.

„Šī grāmatu izstāde ir vieta, kur autori un izdevēji tiekas, un tiek nodrošinātas tiesības tulkot bestsellerus latviski. Protams, arī Latvijas grāmatas, ja var tā teikt,  tiek pārdotas, lai tās tulkotu svešvalodās,” skaidro korespondente. Latvijas izdevēji pastāstījuši, ka daudzas lietas pasaulē tiek darītas citādi. Piemēram, grāmatu noformēšanā. Latvijas izdevējus interesē atvest no Frankfurtes meses labākās un pasaulē interesantākās grāmatas, lai tulkotu un izdotu Latvijā.

Latvijas stenda vadmotīvu Frankfurtes gadatirgū šogad veido ideja par Latvijas literatūru un grāmatniecību kā Latvijas dimantu ("Latvian Daimonds"), kas ilustrē domu par literatūru un grāmatu kā unikālu vērtību, kuru katrs lasītājs "slīpē" un izgaismo ar savu prātu un emocijām, tā atklājot to patieso vērtību.

Latvijas stendā īpaši izceltas svešvalodās tulkotās Latvijas autoru grāmatas, grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2013" un "Latvijas Literatūras gada balvas 2013" laureāti, kā arī starptautisko Jāņa Baltvilka balvu ieguvušās bērnu literatūras grāmatas.

Kā vēstīts, Frankfurtes grāmatu gadatirgū paziņoti Eiropas Savienības Literatūras balvas ieguvēji, starp kuriem šogad ir arī latviešu rakstnieks Jānis Joņevs, kurš balvu saņēma par romānu "Jelgava 94".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti