Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Briežkalnu

Rīta Panorāma

N.Beļska un M. Lasmaņa albums adventa mesa

Dita Lūriņa izvēlas 20 autoru dzeju grāmatā "Ar vieglu skrāpējumu ādā"

Aktrise Dita Lūriņa radījusi sev tuvu autoru dzejas grāmatu «Ar vieglu skrāpējumu ādā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aktrise Dita Lūriņa vēl padsmitnieces gados savai vecmammai albumā lūdza ierakstīt dzejoli – autors gan vēl šodien ir nezināms, bet dzejolis ir viens no divdesmit citu dzejnieku darbiem, kurš ietverts grāmatā “Ar vieglu skrāpējumu ādā”. Ditas Lūriņas sastādītā dzejas grāmata ir izdevniecības “Aminori” pirmā grāmata jaunajā sērijā “Dzejas teātris”.

Dzeja ar aktrisi Ditu Lūriņu saaugusi tik cieši, ka šķiet – tā ir viņas dzīve. Dzejā ir tā netveramā lidojuma sajūta, kuru aktrise izjutusi arī teātrī. Tagad viņas pašas svarīgākie dzejnieki satiekas vienā grāmatā – “Ar vieglu skrāpējumu ādā”.

“Būtu forši, ja mēs būtu tik jūtīgi, ka mums pietiek ar vieglu skrāpējumu ādā, nevis mums vajag ar bomi pa galvu un ar cirvi kaut kur iecirst. Ka mēs varētu audzēt savu jūtību, lai mums pietiek,” grāmatas nosaukumu skaidro aktrise.

Zālīte, Ziedonis, Skujenieks, Vācietis, Veidenbaums, arī Jeseņins oriģinālajā krievu valodā – grāmatā iekļauti vairāk nekā 20 viņas mīļie dzejnieki, kurus Lūriņa rosina lasīt arī citiem.

Krājumu papildina sarunas ar Ditu par dzeju un dzīvi, kā arī poētiski sirreāls fotostāsts naksnīgā teātrī.

Grāmatas māksliniece ir Anna Aizsilniece, fotogrāfijas radījis Oļegs Zernovs, sarunas ar Ditu Lūriņu un dzejas sakārtojumu veidojusi Sandra Dambiniece.

Grāmatas atvēršanas svētkus svinēs 11. decembrī.

“Dzejas teātris” ir jauna grāmatu sērija, kuras misija ir iemūžināt grāmatu lapās skatītāju iemīļotos aktieru dzejas vakarus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti