Aicina uz tikšanos ar rakstnieci un dziesminieci Janu Egli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā notiks tikšanās ar rakstnieci un dziesminieci Janu Egli. Vakara gaitā iecerēta saruna, ko vadīs Mg. phil. Ilze Andresone, kā arī atbildes uz publikas jautājumiem, informēja Memoriālo muzeju apvienībā.

Jana Egle, kas vēl nesen bija zināma galvenokārt kā dzejniece un dziesminiece, ir viena no visspilgtākajām nesenajām debitantēm mūsdienu latviešu prozā. Jau pirmais autores stāstu krājums “Gaismā” (2016) saņēmis Latvijas literatūras gada balvu 2017 un radījis rezonansi sabiedrībā. Arī 2018. gada nogalē iznākušais krājums “Svešie jeb Miļeņkij ti moj” jau paguvis iemantot gan lasītāju, gan kritiķu augstu novērtējumu. Tas nominēts arī sabiedrisko mediju balvas “Kilograms kultūras” ziemas balsojumā

“...autore izvēlējusies neparastu un efektīvu pieeju, vienlaikus pamanoties stāstos gan ietvert plašāku laikmeta kontekstu, nekā tas tradicionāli šajā lakoniskajā prozas formā iespējams, gan izvairīties no sadrumstalotības, kas neizbēgami piemeklē krājumus, kuros lasītājs bieži spiests strauji mainīt ātrumu, pieslēdzoties citādam vēstījumam,”  par Janas Egles jaunāko stāstu krājumu savā recenzijā saka Bārbala Simsone.

Janas Egles prozas raksturīgā iezīme ir cilvēku attiecību mijiedarbes un savstarpējās izpratnes vai neizpratnes spēju atspoguļojums. Viņas stāsti vienlaikus atklāj cilvēka dvēseles tumšāko impulsu nostūrus, tai pašā laikā spējot ieskandināt cerības un empātijas noti pat visskaudrākajos vēstījumos.

Tikšanās notiks A. Upīša memoriālajā muzejā Rīgā (Brīvības ielā 38-4) 23. janvārī 18.00–20.00. Ieejas maksa: 2.00 €.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti