Kultūras ziņas

"Terors" – Valtera Sīļa iestudējumam pirmizrāde Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Iepazīsti Rīgu ar latviešu literatūras palīdzību

Latviešu romāni Rīgas ielās. Radīta literatūrā balstīta bezmaksas virtuāla tūre

Platforma "Latvian Literature" izveidojusi virtuālu tūri, piedāvājot iespēju apceļot Rīgas vietas, kas minētas dažādu Latvijas autoru darbos. Aptuveni 40 minūšu garās tūres laikā iespējams noklausīties Vizmas Belševicas, Daces Rukšānes, Paula Bankovska, Luīzes Pastores un citu rakstnieku darbu fragmentus, informēja platformas veidotāji.

Literārā tūre, kas ikvienam lietotājam bez maksas pieejama mājaslapā www.rigabooktour.lv, filmēta ar 360 grādu kameru, piedāvājot iespēju ne tikai klausīties, bet arī aktīvi līdzdarboties un, mainot ekrāna skatījuma leņķi, apskatīt Ķīpsalu, Rīgas centrāltirgu, kinoteātri "Splendid Palace" un citas nozīmīgas Rīgas vietas. Lietotāju tūres laikā  pavada platformas "Latvian Literature" mārketinga kampaņas #iamintrovert tēli – introvertie rakstnieki I. un I. – , kas palīdz iejusties konkrētajā vidē, daloties ar dažādiem vēsturiskiem faktiem. Ideja par šo tūri radusies jau pandēmijas laikā, kad daudziem gribējies ceļot vai jebkādi citādi uz brīdi izrauties no ierastās ikdienas vides.

"Gribējās, lai pasaulē ir ceļojumi, kuros var doties arī tad, ja nav naudas un laika. Reizē tā ir iespēja ieinteresēt mūsu literatūrā un galvaspilsētā cilvēkus, kas šeit nekad nav bijuši un nezina, kas ir Nora Ikstena vai Jānis Joņevs," pastāstīja virtuālās tūres scenārija autore Anete Konste.

"Latvian Literature" virtuālā tūre pa Rīgu
"Latvian Literature" virtuālā tūre pa Rīgu

Šim projektam tāpat kā platformai "Latvian Literature" ir starptautiska mērķauditorija, tāpēc arī tūre ir veidota angļu valodā. Tūres laikā pilsētvidē parādās animēti tēli, kurus zīmējis mākslinieks un kampaņas #iamintrovert vizuālās identitātes autors Reinis Pētersons. Ekskursijā izmantoti latviešu rakstnieku Daces Rukšānes, Jāņa Joņeva, Andras Neiburgas, Noras Ikstenas, Arno Jundzes, Luīzes Pastores, Kristīnes Ulbergas, Baibas Zīles, Ingas Ābeles, Paula Bankovska  un Vizmas Belševicas darbu fragmenti. Virtuālo tūri veidojusi filmu producēšanas kompānija "Fon Films", konsultējis gids Harijs Egliens.

Laikā no 18. līdz 22. oktobrim Latvija piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, kura laikā Latvijas stendā virtuālā ekskursija būs pieejama arī ikvienam apmeklētājam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti