48 gadu vecumā miris dzejnieks Andris Ogriņš

48 gadu vecumā mūžībā devies dzejnieks Andris Ogriņš (1975–2023), sociālo mediju portālā "Facebook" pavēstījusi viņa bijusī sieva Anda Ogriņa.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kā reiz "Kultūras rondo" sacījis dzejnieks un žurnālists Toms Treibergs, Andra Ogriņa poēzijas ceļš bijis ļoti līkumains un dažreiz pazudis vispār:

"Savulaik viņš pat īpaši centīgi atgrieza sirreālisma un traģiska absurda noskaņas aktuālajā dzejas izteiksmē, pārraujot ierastus un sasienot sākotnēji nesaderīgus pavedienus."

Andrim Ogriņam izdoti astoņi dzejoļu krājumi. Pirmais 2008. gadā iznāca krājums "Es zvēru pie kraukļiem", par kuru dzejnieks saņēma Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā "Spilgtākā debija". Tam sekoja krājumi "Zem pulksteņa pulkstenis" (2011), "Pēdējā santīma grāmata" (2012), "Plaukstu šķērsielas" (2015), "Debesu punkti" (2017), "Tā putna diena" (2019), "kā būtu ja tevis nebūtu epikūr" (2021).

Astotais un pēdējais krājums "Par bites tiesu", iznāca šogad, 2023. gadā. Par to literatūras apskatniece Aija Bremšmite rakstījusi: "Andris Ogriņš ir uzrakstījis veselu krājumu par dzīvošanu, par būšanu te un šajā mirklī, kas izrādījies cilvēka lielākais pārbaudījums. 

Būt, bet vienlaikus nevarēt, nespēt dzīvot – tas ir šodienas pasaules lielākais paradokss."

Dzejas krājums "Par bites tiesu"
Dzejas krājums "Par bites tiesu"

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti