Izvēlies gada skaistāko grāmatu! Konkursa «Zelta ābele» lasītāju balsojums

Jau 31. reizi Latvijas Grāmatizdevēju asociācija (LGA) organizē grāmatu mākslas konkursu "Zelta ābele", kurā Latvijas izdevēji var pieteikt iepriekšējā gadā izdotās skaistākās grāmatas. Žūrija vērtē dizaina koncepciju, tā atbilstību izdevuma saturam, maketu, papīra izvēli un poligrāfisko izpildījumu. Šajā gadā grāmatas nominētas 7 kategorijās. Konkursa organizatori aicina lasītājus iepazīt nominētās grāmatas un izvēlēties savai sirdij tīkamāko.

No 1.–28. martam grāmatas būs apskatāmas Rīgas Centrālajā bibliotēkā, un visa gada garumā tās apceļos arī citas bibliotēkas filiāles. Savukārt vēlāk pavasarī tās dosies arī uz kultūras centru "Siguldas devons", bet vasaras mēnešos būs apskatāmas Ogres Centrālajā bibliotēkā.

Balsojums portālā LSM.lv norit no 14. marta pulksten 7.00 līdz 1. aprīļa pulksten 23.59.

Izvēlies savu favorītu un balsojuma apakšā autorizējies ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu! Balsot iespējams vienu reizi dienā.

Šogad 33 izdevēji konkursam iesniedza 94 grāmatas.

Grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2023" žūrijas sastāvs: Elīna Brasliņa (žūrijas komisijas priekšsēdētāja), Aiga Dzalbe, Lolita Butāne, Jānis Ozoliņš, Sigute Chlebinskaite.

Apbalvošanas ceremonija notiks 4. aprīlī, kad tiks paziņoti uzvarētāji katrā nominācijā un pasniegta gada mākslinieka balva.

Grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un attīstīt lasītāju izpratni par grāmatu mākslu.


"Zelta ābele" ir stilizēta un vārdiska preču zīme, kas ir reģistrēts patents un pieder Miķeļa Goppera izdevniecībai "Zelta ābele".
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti