Ceļu pie lasītājiem sāk rakstnieka Viļa Kasima traģikomēdija «Atvaros»

"Atvaros" ir Viļa Kasima trešā grāmata pēc romāna "Lielā pasaule" (2015) un stāstu krājuma "Lizergīnblūzs" (2020). Viņš ir pazīstams arī kā tulkotājs no angļu, krievu un katalāņu valodas, strādājis pie tādām grāmatām kā Frenka Herberta "Kāpa", Sergeja Dovlatova "Zona" un Svena Birkerta "Esejas", informē izdevējs Valters Dakša.

Viļa Kasima otrais romāns "Atvaros " ir īsa, intensīva traģikomēdija par divu bērnības draugu mēģinājumiem atgūt dzīvi, kas liekas aizslīdējusi kaut kur projām pēc neveiksmīgām attiecībām un bezjēdzīgā darbā pavadītiem gadiem. Sasnieguši trīsdesmit gadu vecumu un neapmierināti ar pašreizējo eksistenci, viņi atskatās uz pusaudža gadiem, kad abus vienoja spēcīga draudzība un kopīgi nākotnes sapņi, un izlemj, ka ir pienācis pēdējais brīdis rīkoties, lai atgūtu toreizējo degsmi un dzīvesprieku, teikts romāna aprakstā.

"Tomēr draugu emocionālā nestabilitāte un vēlme pēc tūlītēja risinājuma nozīmē, ka šie mēģinājumi drīz vien iegūst absurdu noskaņu. Bet notikumi arī tad turpina pieņemties spēkā, raujot viņus uz priekšu, velkot atvarā, no kura var arī neizdoties izkļūt. Beigās paliek tikai jautājumi, uz kuriem nākas atbildēt kā abiem draugiem, tā lasītājiem: cik droša patiesībā ir pagātnes romantizēšana, cik skaidra ir robeža starp bērnišķīgu aizrautību un traģisku apmātību?" par romānu raksta izdevējs.

"No pirmā acu uzmetiena varētu šķist, ka "Atvaros" ir veidots no galveno varoņu dzīves fragmentiem, taču, paraugoties dziļāk, viss teksts pārtop vienlaidus notikumā, kuram kā pēcgarša izteikti piemīt cerība," par romānu saka rakstnieks Arvis Kolmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti