Aleksandras Rundes grāmata ieguvusi Boloņas bērnu grāmatu gadatirgus debijas balvu

28. februārī paziņoti Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu gadatirgus balvas "Bologna Ragazzi Award" (BRAW) laureāti. Balvu kategorijā "Opera Prima" par labāko debiju bērnu literatūrā žūrija piešķīrusi izdevniecības "Jānis Roze" izdotajai Aleksandras Rundes rokasgrāmatai "Ko darīt, ja esi kails pilsētā" – tas ir mākslinieces pirmais, pašas izlolotais autordarbs, kuram viņa ir gan idejas, gan dizaina, teksta un ilustrāciju autore, informēja izdevniecībā.

Šogad "Bologna Ragazzi Awards" tika pieteiktas 3355 grāmatas no 65 pasaules valstīm – tas ir lielākais pieteikumu skaits visā balvas pastāvēšanas vēsturē. Balvas tiks pasniegtas šī gada Boloņas bērnu grāmatu tirgus laikā.

"Rokasgrāmata "Ko darīt, ja esi kails pilsētā" ir asprātīga, mazliet provokatīva grāmata, kas palīdz pārvarēt apslēptās bailes un aizspriedumus un paraudzīties uz sevi caur humora prizmu. Tajā apkopoti 23 vienkārši ieteikumi, kā rīkoties, ja gadās attapties kailam sabiedriskā vietā," par grāmatu sacīja izdevēji.

Aleksandra Runde (1995) dzimusi Liepājā, studējusi grafiku LMA Vizuālās mākslas nodaļā, zināšanas papildinājusi Krakovas Mākslas akadēmijā Polijā un Romas Mākslas akadēmijā Itālijā. Piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā un Polijā. Projekta "Ko darīt, ja esi kails pilsētā" koncepcija dzimusi studiju procesā, un grāmata līdz ar pieciem lielformāta plakātiem un plikņa skulptūru ir daļa no Aleksandras Rundes maģistra darba, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA). Divi no lieformāta plakātiem 2023. gadā bija apskatāmi prestižajā Boloņas Ilustratoru izstādē un nu ceļo apkārt pasaulei, bet māksliniece pa šo laiku paguvusi ilustrēt jau vairākas citu autoru grāmatas un trīsreiz nominēta balvai "Zelta ābele" – šogad par grāmatu "Ko darīt, ja esi kails pilsētā".

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti