Vides objektu «Goda vārti» pagarinās līdz oktobrim, tas izmaksās vēl līdz 40 tūkstošiem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vides mākslas objekta “Goda vārti” atrašanās Rīgā pie Ministru kabineta pagarināta līdz šī gada rudenim, Latvijas Radio uzzināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

250 tūkstošus eiro vērto objektu, ko veido četru plakņu ekrāns ar mainīgu video ekspozīciju, pilsēta uzstādīja par godu Latvijas simtgadei un plānoja demontēt šā gada sākumā, ekrānus izdalot kultūras centriem. Tagad nolemts ekrānus tomēr atstāt pilsētvidē.

Daļā sabiedrības savulaik izbrīnu raisīja objekta lielās izmaksas. Tā pagarināšana rēķinam pievienos vēl līdz 40 tūkstošiem eiro, bet tas būšot ekonomiski izdevīgāk, nekā katros lielajos svētkos veidot jaunu vides objektu, norāda departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite.

Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite par vides objektu "Goda vārti"
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

“Objekts ir iedzīvojies, ir pozitīvas atsauksmes no lielas daļas pilsētas iedzīvotāju un mūsu viesu.

Tā kā šogad ir daudz nozīmīgu notikumu – gan 30 gadi kopš neatkarības atjaunošanas maijā, gan skolēnu dziesmu un deju svētki, mēs sapratām, ka būtu ļoti racionāli izmantot “Goda vārtus” arī šo notikumu atzīmēšanai.

Trešais iemesls ir saistīts ar to tālāko izmantošanu – tā kā tos plānots izvietot pilsētvidē kā informatīvus objektus un šos projektus īstenos Rīgas domes Īpašuma departaments ne tagad, ziemā, bet tomēr vasarā vai rudens pusē, tad mēs šī objekta izmantošanu pagarinājām līdz oktobrim,” stāsta Baiba Šmite.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti