Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Vari Teivānu

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Ameriku

Eksperimentālas kultūrtelpas dabā – "Stropi"

«Stropi» - omulīgas kultūras saliņas Ķengaragā un Mežaparkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ķengaragā un Mežaparkā atrodamo kultūrtelpu ideju „Stropi” izdomāja arhitekts Andris Jēkabsons, saliekot kopā divus celtniecības konteinerus. Viens no šiem objektiem atrodas Mazjumpravas muižiņā Ķengaragā, pašā Daugavas krastā. Daudziem šī vieta ir jaunatklājums, un pavisam drīz te jau sāks notikt lieli pasākumi.

"Ķengarags un Mežaparks ir Rīgas pilsētas apkaimes, kurās nav patstāvīgas kultūras iestādes. Savā ziņā šeit tas ir kā eksperiments, ka cilvēki tagad var nākt, pabūt. Tā ir kultūras saliņa," ainu iezīmē Arnis Miltiņš, Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu programmas vadītājs.

Pirms pāris gadiem Mazjumpravas muiža bija vienos brikšņos, bet tagad "Strops" gleznaino vidi atdzīvinājis, aicinot uz dažnedažādiem pasākumiem brīvā dabā.

"Viena no lietām, kas man personīgi patīk, ir ideja par svētdienu svinēšanu," domās dalās Kaspars Bērziņš, radošās apvienības “I did it” producents.

Savukārt ceturtdienu vakaros notiek dažādas tikšanās, kurās var pētīt Daugavas ekosistēmu, klausīties lekcijas, vērot performances.

2.jūlijā "Stropos" atklās "Z-mēnesi", kas veltīts Imantam Ziedonim, atklāj Bērziņš. Šeit norisināsies arī Inta Teterovska diriģētā kora "Balsis" uzstāšanās.

Kultūrtelpas “Mans Mežaparks”, kas atrodas Atpūtas ielas un Jančevska prospekta krustojumā, apmeklētāji uz dzejniekam veltītiem pasākumiem aicināti katru trešdienas vakaru. Mežaparkā “Z” mēnesi ieskandinās ar dziesminieka Goran Gora koncertu.

Jūlijā kultūrtelpā ikvienam būs iespēja tikties ar apbalvojuma “Laiks Ziedonim” vizionāri Ilgu Reiznieci un apbalvojuma nominantu treneri Kristapu Kravali. Bez tam “Stropā” varēs lasīt Imanta Ziedoņa grāmatas, apskatīt dzejnieka muzeja ekspozīcijas krājumus un ar dažādām aktivitātēm iepazīt tuvējo apkaimi. “Z” mēnesis Mežaparkā izskanēs ar grupas “Tautumeitas” koncertu.

Savukārt kultūrtelpā “Mans Ķengarags”, kas atrodas Mazjumpravas muižas teritorijā, katru ceturtdienu notiks kāds īpašs pasākums veltīts Imantam Ziedonim.

Ķengaragā “Z” mēnesis sāksies ar pārgājienu, kā arī Riharda Lībieša un Ginta Smukā koncertu un sarunām. „Stropā” jūlijā būs iespēja ikvienam interesentam tikties ar apbalvojuma “Laiks Ziedonim” laureātu Janu Kolbinu un vizionāri Aiju Melli. Kultūrtelpas apmeklētāji varēs iesaistīties arī vietējās apkaimes izzinošās aktivitātēs, iepazīt Imanta Ziedoņa daiļradi, pārlapojot autora grāmatas, kā arī redzēt ekspozīciju no dzejnieka muzeja krājumiem. “Z” mēnesis Ķengaragā noslēgsies ar grupas “Imanta Dimanta un draugi” koncertu.

“Z” mēneša laikā Imanta Ziedoņa muzeja darbinieki aicinās iedzīvotājus piedalīties apkaimju muzeja veidošanā, nesot uz kultūrtelpām “Stropi” savus atmiņu stāstus un fotogrāfijas par Mežaparka vai Ķengaraga apkārtnēm, kā arī nest grāmatas Ziedoņa bibliotēkas papildināšanai.

 “Z” mēneša aktivitāšu programma kultūrtelpās “Stropi” pieejama tīmekļa vietnēs kultura.riga.lv sadaļā „Aktuāli” un riga.lv sadaļā „Latvijai 100”, kā arī Facebook lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti