Dienas ziņas

Labdarības akcijā atbalsta skolu Kuldīgā

Dienas ziņas

Ekoskolu Rīcības dienas Ikšķilē

Siguldā rekonstruē kultūras centru

Siguldā sākta ilgi gaidītā Kultūras centra rekonstrukcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Siguldā sākta kultūras centra ilgi gaidītā rekonstrukcija. Pārmaiņas būs vērienīgas – un ne tikai ēkas iekšpusē, kur notiks telpu pārbūve un visu komunikāciju nomaiņa, bet līdz ar jaunu piebūvi arī pats nams kļūs lielāks. 

Apjomīgās rekonstrukcijas izmaksas ir vairāk nekā 7,7 miljoni eiro. Tās segs gan pašvaldība, gan Emisiju kvotu izsoļu instruments, lai kultūras centru pārveidotu arī par energoefektīvu ēku. 

Siguldas Kultūras centra iekšpusē šobrīd notiek visas vecās apdares, inženiertīklu un elektroinstalācijas demontāža. Būvnieki nomainīs itin visu, kas savu laiku jau nokalpojis un ko nav žēlojis laiks. Tā cauri jumtam jau spējis izspraukties lietus, bet pa logiem pūtis iekšā vējš. Laika gaitā ēkai radušās arī plaisas.

“Ēka ir būvēta sešdesmitajos gados, un nekādi būtiski renovācijas un uzlabošanas darbi tajā nav veikti, līdz ar to tas ir jau ļoti ilgi lolots siguldiešu sapnis,”  stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa.  

Uzlabojumus ļoti gaidīja vietējie pašdarbības kolektīvi, jo visiem nams bija kļuvis par šauru un tas apgrūtināja mēģinājumu procesu, sevišķi pirms lielāka mēroga pasākumiem un skatēm. Tāpēc, lai viens otram netraucētu, veicot telpu pārbūvi, iespējas kļūs daudz plašākas, pielāgojot tās gan dejotāju un koru, gan orķestra vajadzībām.

“Dažs labs mēģina ilgi līdz vēlai naktij, un es domāju, ka šis telpu jautājums, ja mums būs papildu deju zālīte ar lielāku platību, ka tas viss sakārtoties un būs iespēja cilvēcīgos apstākļos darīt savu darbu,” sacīja Siguldas novada Kultūras centra vadītāja Dace Pleša.

Vēl viens ieguvums - plašāka būs arī skatuve, bet virs tās sliesies šņorbēniņi, kuru līdz šim nebija. Ēkai taps arī piebūve, kur būs noliktavas rekvizītiem, tērpiem un aparatūrai. Pēdējos gados izmantota arvien retāk, savu daudzfunkcionalitāti atgūs arī kinozāle, kas kalpojusi arī kā skaņu ierakstu studija un telpa mazākiem pasākumiem. Un to visu kā simbols Siguldas dabas ainavām daļēji ieskaus krāsaina fasāde.

“Paneļu apšuvumā parādās Siguldai un Gaujas senlejai raksturīgie Gaujas krastu iežu atsegumi, un tas būs pirmo reizi Latvijā, izmantota šāda paneļu digitālā apdruka, kas attēlos šo smilšakmens iezi,” atklāj arhitekts Aldis Polis. 

Kultūras dzīvei rekonstruēto namu plānots atvērt jau pēc gada, līdz tam labiekārtojot arī apkārtējo teritoriju – parku.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti