Kultūras ziņas

Pilis un muižas Kuldīgas novadā

Kultūras ziņas

Latvijas Kultūras akadēmijā diplomus saņem 146 absolventi

"Stropi" un citi kultūras notikumi Rīgas apkaimēs

Rīgas apkaimēs šovasar top jaunas kultūrvietas un pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lucavsalā, Čiekurkalnā, Bolderājā, Ziepniekkalnā un Pļavniekos – šajās Rīgas apkaimēs šovasar mitināsies kultūra. Tur mājvietu radīs mobilās kultūrvietas un kultūras pasākumu programmas. Brīvā dabā un bez maksas būs pieejami gan dažādu žanru koncerti, gan sarunas, lekcijas, ekskursijas, fiziskas aktivitātes un nodarbes bērniem.

Mobilie “Stropi”

Aicinot pilsētniekus radoši pavadīt vasaru, jau sesto gadu dažādās Rīgas apkaimēs ar daudzveidīgu kultūras programmu tiek organizētas mobilās kultūrtelpas “Stropi”.  Tās radītas kā iespēja kultūrai iziet ārpus pilsētas centra robežām, veicinot bērnu, jauniešu, ģimeņu un senioru līdzdalību kultūras norisēs pilsētas iedzīvotajiem. Šogad “Stropi” uzcelti Ēbelmuižas parkā Ziepniekkalnā un Zaļajā birzī Pļavniekos.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta kultūras pārvaldes pārstāvis Arnis Miltiņš skaidro: “Būs iespēja gan baudīt tautas mūziku, gan laikmetīgu mūziku, gan dažādas lekcijas un meistarklases, būs koncerti bērniem un ģimenēm, kas ir ļoti svarīgi un būtiski. Iepriekšējo gadu pieredze parāda, ka šis formāts ir ļoti mobils, atsaucību rosinošs un veiksmīgs.”

Ziepniekkalna “Stropā” pasākumi notiks ceturtdienu vakaros un sestdienu dienasvidū, savukārt Pļavniekos – trešdienu pievakarēs un arīdzan sestdien pusdienlaikā.

Zumba un lekcijas Lucavsalā

Trešdien, 30. jūnijā, tiks atvērta jauna kultūrvieta pļaviņā pie Lucavsalas peldvietas, kur jau iepriekšējos gados darbojās pludmales bibliotēka.

“Mazās ģildes” direktora vietniece mākslinieciskajos jautājumos Madara Brikmane stāsta: “Jau kopš 2016. gada šeit ir pludmales lasītava, un šis ir pirmais gads, kad arī mēs, iestādes, izejam ārpus savas ierastās vides, ārpus saviem kultūras centriem, lai organizētu pasākumus pilsētvidē. Mēs savus trešdienu pasākumus esam sadalījuši trīs blokos – pirmais bloks ir fiziskās aktivitātes. Šonedēļ sāksim ar zumbu, nākamnedēļ būs joga, un tad 14. jūlijā būs tai-dzi nodarbība ar Igoru Kudrjavcevu. Pēc tam pārceļamies uz sarunām, lekcijām, un pēdējais bloks būs par to, kā dažādi mākslas novirzieni palīdz cilvēkam uzlabot savu gan mentālo, gan fizisko stāvokli.”

Vasara priežu dārzā

Daudzveidīga kultūras programma “Vasara priežu dārzā” iecerēta pie Bolderājas filiālbibliotēkas, līdz 1. septembrim piedāvājot bez maksas apmeklēt 13 dažādus pasākumus – radošas mākslas nodarbības, amatierkolektīvu un dziesminieku koncertus, izstādes un izglītojošus pasākumus.

Kultūras centra “Imanta” projektu vadītāja Līga Ploriņa atklāj: “Tiks veidotas dažādas radošās nometnes ar mākslas ievirzi, ko vietējā mākslas skola sadarbībā ar kultūras centru “Imanta” organizē bērniem, arī plenēri un izstādes. Kopā ar Austras biedrību organizējam dziesminieku vakarus un vēl viens interesants pasākums bērniem būs Viļņa Jēkabsona lelles, kuras nākušas no Leļļu teātra.

Brīvdabas skatuve Čiekurkalnā

Vasaras kultūrpunkta programma top arī brīvdabas skatuvei Čiekurkalna bibliotēkas pagalmā

VEF Kultūras pils starptautisko projektu vadītāja Kristīne Šuļzanoka stāsta: “VEF Kultūras pils ir sagatavojusi visaptverošu programmu 11 nedēļu garumā sākot ar šo ceturtdienu. Mums ir trīs  kategorijas – tās ir bērnu dienas, jauniešu un pusaudžu dienas, kā arī senioru un vidējās paaudzes dienas.”

Kā uzsver Arnis Miltiņš, “ir ļoti svarīgi pēc šī lielā klusuma atkal sajust pleca sajūtu, ka esam blakus, ka varam kopā sadziedāties, klausīties, un pamazām, kaut arī šādos kamerpasākumos, pamazām atgriezties pie kaut kā liela.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti