Pēcpusdiena

Valsts kontrole: Nodokļu atvieglojumu sistēma jāpārskata, tai jābūt jēgpilnai

Pēcpusdiena

Deja uztur enerģiju un pozitīvismu

Melbārde lepna par programmu "Latvijas Skolas soma". Paveikto vērtē nozares pārstāvji

Nora Ikstena: Melbārdes vadībā kultūras nozarei bija izcili un stabili gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas kultūrai tie ir bijuši izcili un stabili gadi – tā Daces Melbārdes (Nacionālā apvienība) darbu kultūras ministres amatā Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" vērtēja rakstniece Nora Ikstena. Melbārde otrdien, 18. jūnijā, aizvadīja pēdējo valdības sēdi, jo pavisam drīz viņa stāsies Eiropas Parlamenta (EP) deputātes amatā.

Ikstena uzskata, ka Melbārdes "trumpis" kultūras ministres amatā bija tas, ka viņa labi pārzināja kultūrā notiekošos procesus, bija spējīga administratore un "kultūrpolitiski domājošs cilvēks".

"Šo gadu laikā ļoti daudz biju klāt un arī sekoju tam, kā viņa prezentēja Latvijas kultūru pasaulē. Par to ne tikai nebija kauns. Par to bija lepnums un gods.

Man šķiet, ka tie bija ļoti, ļoti labi gadi Latvijas kultūrai. Finansējums pieauga, tika saņemts atbalsts arī no budžeta un politiskajām partijām ļoti lieliem notikumiem, ieskaitot to, ka Latvija bija viesu valsts Londonas grāmatu gadatirgū. Mēs zinām, kādu pozitīvu pienesumu Latvijas tēlam un būtībā arī Latvijas ekonomikai tas nesa līdz ar sevi," vērtēja rakstniece.

EP var lepoties ar tādu jaunpienācēju kā mūsu nu jau bijusī kultūras ministre, vērtēja Ikstena,

nenoliedzot to, ka "ikdienisķā rutīnas darbā", iespējams, bijušas "nelielas alošanās vai nelielas kļūdas".

"Bet, kopumā ņemot, šis ir tas gadījums, kad Latvijas kultūras sabiedrība, protams, priecājas par to, ka Daces Melbārdes politiskā karjera un arī viņas iespējas strādāt tālāk Eiropā ir paplašinājušās, bet arī bēdājas par to, ka mēs tomēr atvadāmies no tādas kultūras ministres, kas mums tiešām ir ļoti palīdzējusi un tik daudz devusi," teica Ikstena.

KONTEKSTS:

Bezpartijisko pārstāvi Melbārdi 2013. gadā kultūras ministra amatā virzīja Nacionālā apvienība, kurā viņa vēlāk iestājās. Šā gada maija beigās Melbārde ievēlēta EP. Viņas vietā kultūras ministra amatā Nacionālā apvienība nolēma virzīt operdziedātāju, pašreizējo Rīgas domes deputātu Nauri Puntuli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti