Mūzikas un mākslas skolām lielākais finansējuma pieaugums kopš krīzes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts finansējums mūzikas un mākslas skolām šogad palielināsies par 4,5 miljoniem eiro, pārsniedzot 18 miljonus eiro, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē norādīja Kultūras ministrija. Tas ir lielākais pieaugums kopš krīzes. Valsts šogad finansē gandrīz 20 000 audzēkņu, taču vēl aptuveni sešus tūkstošus – pašvaldības.

Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācijas domes priekšsēdētājs Aivars Broks gan pauž bažas, ka pašvaldībām skolu finansēšana nav uzlikta par pienākumu, un tādēļ nav garantēts, ka tās naudu mūzikas un mākslas izglītībai tiešām piešķirs.

Tikmēr Latvijas Pašvaldību savienības prezidents Andris Jaunsleinis deputātiem apliecināja, ka par pašvaldību vēlmi atbalstīt mūzikas un mākslas skolas nav jāuztraucas.

Andris Jaunsleinis par mūzikas un mākslas skolu finansējumu
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

"Pašvaldība līdzfinansēs dalīti. Tas ir viņu lēmums, no sava budžeta piefinansēt. Mēs daudzas lietas šajā valstī risinām tādā veidā – kas ir vajadzīgs sabiedrībai, tad arī tiek pieņemti lēmumi. Tur droši vien normatīvi nekādi nebūs, kas pasaka, ka obligāti jāfinansē, jo tikko tu ievies normatīvus, tad jau zūd tā patstāvība kā lēmumu pieņēmējiem. Bet es domāju, ka, paldies Dievam, sabiedrība un arī pašvaldību deputāti ir pietiekoši izglītoti un atbalsta to, jo - kā mēs investēsim savos bērnos, tādi būs deputāti nākotnē," saka Jaunsleinis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti