Lūznavas muižā atklās «Kultūras šķūni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar koncertstāstu “Tas ir viņš. Čurļonis!” un “Kultūras šķūņa” atklāšanu sestdien, 21.aprīlī, Lūznavas muižai tiks svinēta trešā dzimšanas diena kopš muižas atklāšanas pēc vērienīgajiem atjaunošanas darbiem.

Tiks atklāta jauna notikumu vieta muižas kompleksā “Kultūras šķūnis” (“Kulturys škiuņs”), kā arī simboliski sūtīti svētku sveicieni 100. dzimšanas dienā kaimiņvalstij Lietuvai, ar kuru saistīta arī muižas vēsture.

Lietuviešu mākslinieku un komponistu Mikaloju Konstantinu Čurļoni vēsturiski ar Lūznavas muižu saista muižnieku Kerbedzu dzimta – tās īpašumos slavenais lietuvietis savulaik radis iedvesmu un atpūtu.

"Kultūras šķūņa" atklāšana Lūznavas muižā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Koncertstāstā “Tas ir viņš. Čurļonis!” izcilo lietuviešu komponistu un mākslinieku laikabiedru atmiņās muzikāli izstāstīs Čurļoņa mazmazdēls, pianists Roks Zubovs un viņa sieva, pianiste Sonata Zuboviene.

Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne stāsta: “Muiža kādreiz bijusi ne tikai kungu māja, bet apkārt bija arī daudz saimniecības ēku, un viena no tām ir šķūnis, kas kādreiz tika izmantots vārda tiešā nozīmē kā malkas šķūnis.

Tad šobrīd mēs dodam mūsu malkas šķūnim jaunu elpu, nākotnē tas būs kultūras šķūnis, kas paver iespēju jauniem pasākumiem – vai tie būtu tūristu pasākumi, vai tie būtu izglītojoši pasākumi, varbūt saistīti ar vasaras kino, ar meistardarbnīcām.

Šķūņa iedzīvināšanu mēs sāksim uzreiz pēc Roka Zubova un Sonatas Zubovienes koncerta, un šķūņa atklāšanā spēlēs ģitārists Matīss Čudars, bet vēlāk uzstāsies grupa no Austrālijas.”

Sestdien Lūznavas muižā tiks atklāta arī lietuviešu keramiķes Daivas Ložītes darbu izstāde un Mikolaja Konstantina Čurļoņa gleznu reprodukciju izstādes atklāšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti