LNOB darbnīcu un mēģinājumu zāļu būvdarbus par 6,13 miljoniem eiro veiks SIA «Velve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludinātajā būvniecības konkursā VSIA “Latvijas Nacionālā opera un balets” dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveidei Meirānu ielā 2, Rīgā, starp 14 pretendentiem par saimnieciski izdevīgāko atzīts būvuzņēmēja SIA “Velve” piedāvājums par 6,13 miljoniem eiro. Ja nebūs pārsūdzību, VNĪ slēgs līgumu ar uzņēmēju un uzsāks būvdarbus tuvāko mēnešu laikā, informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Latvijas Nacionālās operas un baleta personālam tiks radītas telpas 5700 m2 apjomā dekorāciju glabāšanai, izgatavošanai un mēģinājumiem, vienlaikus labiekārtojot un apzaļumojot apkārtējo teritoriju. “Būvdarbus plānojam uzsākt jau šovasar un pabeigt līdz 2023. gada rudenim.

Līdz ar kvartāla izveidi dzīvīgumu un jaunu elpu iegūs arī Šķirotavas apkaime, kurā rosīsies Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves mākslinieki, dekoratori un tehniskie darbinieki.

Projekta rezultātā uzlabosies šīs apkaimes sociālekonomiskā vide, tādējādi piesaistot arī vairāk privāto investīciju,” norādīja Griškevičs.

Paralēli LNOB dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveidei VNĪ īsteno vēl divu radošo kvartālu izveidi – Miera ielā taps Tabakas fabrikas kvartāls, kas 1. posmā tiks attīstīts Latvijas Kultūras akadēmijas un Radošo industriju biznesa inkubatora vajadzībām, savukārt, pārbūvējot kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku Rīgā, Briāna ielā 13, tiks attīstītas modernas prototipēšanas darbnīcas “Riga Makerspace” Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas vajadzībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti