Izsludināts būvnieku konkurss Valmieras teātra ēkas rekonstrukcijas pabeigšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi atklātu konkursu būvniecības uzņēmumiem atlikušo būvdarbu veikšanai, kas nepieciešami Valmieras Drāmas teātra ēkas rekonstrukcijas pabeigšanai līdz objekta nodošanai ekspluatācijā, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes locekle Jeļena Gavrilova.

"VNĪ dara visu, kas no mums kā pasūtītāja ir atkarīgs, lai nodrošinātu Valmieras Drāmas teātra (VDT) ēkas rekonstrukcijas nepārtrauktību un 2024. gada pirmajā pusē teātra kolektīvs varētu atgriezties rekonstruētās telpās. Pēc līguma izbeigšanas ar pilnsabiedrību "SBSC" VNĪ veiksmīgi izdevās piesaistīt būvnieku neatliekamo darbu veikšanai, lai izvairītos no ēkas konservācijas darbiem un turpinātu būvprojektā paredzētos darbus. Ceram, ka arī tagad izsludinātajā būvniecības iepirkumā izdosies atrast atbildīgu un rūpīgu darbu veicēju," uzsvēra Gavrilova.

Saskaņā ar izsludinātā iepirkuma nosacījumiem paredzamais būvdarbu izpildes termiņš ir 14 mēneši, būvuzņēmumi piedāvājumus var iesniegt līdz 2023. gada 1. marta pulksten 10.00.

Līdz maijam VDT ēkā turpināsies neatliekamie būvdarbi nesošo konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai, tostarp pamatu pastiprināšana, izbūve un ēkas nesošo konstrukciju izbūve saskaņā ar būvprojekta risinājumiem. Ar būvuzņēmumu SIA "AIMASA" līgums par 1,75 miljoniem eiro tika noslēgts 2022. gada novembra sākumā, un patlaban darbi norit saskaņā ar plānoto būvdarbu veikšanas grafiku.

VNĪ skaidroja: "VNĪ izbeidza līgumu ar iepriekšējo VDT ēkas rekonstrukcijas būvdarbu veicēju – pilnsabiedrību "SBSC", jo tā pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem nespēja atbilstoši normatīvajiem aktiem, tostarp Ekonomikas ministrijas izstrādātajām vadlīnijām par būvniecības izmaksu sadārdzinājuma novērtēšanu un kompensēšanu, pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājuma 50% apmērā no būvdarbu līguma summas jeb 3,8 miljonu eiro (ar PVN) cēloņsakarību ar uzsākto karadarbību Ukrainā, kā arī nespēja iesniegt dokumentus, kas apliecinātu pieprasītā sadārdzinājuma pamatotību vairākās tāmes pozīcijās. Tāpat faktiskā darbu izpilde būtiski atpalika no līgumā paredzētās – 2022. gada 30. septembrī faktiskā darbu izpilde bija tikai 21%, kaut arī saskaņā ar līguma būvdarbu grafiku tai būtu jābūt 50% no kopējā būvdarbu apjoma. Arī Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa pārbūves projektā pilnsabiedrība "SBSC" atpaliek no līguma būvdarbu grafikā paredzētās darbu izpildes – šajā projektā būvniekam ir uzdots mobilizēt resursus līguma savlaicīgai izpildei un rezultātu sasniegšanai."

Pēc rekonstrukcijas pabeigšanas 2024. gada pirmajā pusē VDT ēkai būs paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība, teātra darbiniekiem nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna "black box" zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība. Plānotās VDT projekta kopējās izmaksas ir 10,41 miljoni eiro (kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes u.c. izmaksas).

Būvdarbu iepirkums tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Energoefektivitātes paaugstināšana Valmieras Drāmas teātrī Lāčplēša ielā 4, Valmierā" (ID Nr.4.2.1.2/18/I/019) ietvaros. Būvdarbi tiks īstenoti ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" 4.2.1.2. pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti