Diskutēs par Latgales kultūrtelpas identitātes jautājumiem un godinās izcilākos reģiona pedagogus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ievadot nākošā gada pavasarī gaidāmo Latgales kongresu, svētdien, 26.septembrī visas dienas garumā no plks.10.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kā arī tiešsaistē Latgaliešu kultūras biedrība organizē semināru par Latgales kultūrtelpas identitātes jautājumiem.

Seminārā eksperti paudīs savu redzējumu par identitātes lomu valstiskuma stiprināšanā, uzsverot lokālās identitātes atbalsta nepieciešamību izglītības un kultūrtelpas veidošanā, latgaliešu valodas attīstīšanā. Tāpat seši reģiona skolotāji saņems Latgales pirmās atmodas darbinieka, pedagoga un garīdznieka Nikodema Rancāna vārdā nosaukto balvu izcilākajiem Latgales pedagogiem, kas rūpējas par latgalisko vērtību saglabāšanu un stiprināšanu.

Juris Viļums par Latgales kultūrtelpas identitātei veltīto semināru
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Svētdien notiks seminārs, ko Latgaliešu kultūras biedrība rīko ar Latvijas Nacionālo kultūras centru. Seminārs par Latgales kultūrtelpas identitātes jautājumiem un tās aktuāliem izaicinājumiem. Skan plaši, bet tajā paša laikā mēs runāsim un diskutēsim par valodas, kultūras un izglītības jautājumiem, lai pakāpeniski sagatavotos nākamā gada Latgales kongresam, kas notiks aprīlī. Un pēc šī semināra notiks arī Nikodema Rancāna vārdā nosauktās balvas labākajiem Latgales skolotājiem pasniegšanas pasākums,” stāsta Latgaliešu kultūras biedrības valdes priekšsēdētājs Juris Viļums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti