Atklāj radoši informatīvo telpu «Esplanāde 2014»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ceturtdien, 27. jūnija vakarā darbu sāks Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvā telpa „Esplanāde 2014”, kas vasaras garumā kļūs par vietu koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām.

„Ēka ir pietiekami droša,” intervijā Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” uzsvēra informatīvās telpas arhitekts Austris Mailītis. „Tā ir būvēta no celtniecības sastatnēm. Tas ir standarta paņēmiens, ar ko parasti būvē mājas. Te arī vēl viens moments, ka šobrīd Rīga ir stalažās – Valsts Mākslas muzejs, katedrāle, vēl citas vietas. Simboliski – mēs būvējam kaut ko jaunu.”

Savukārt nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle norādīja, ka jaunā informatīvā telpa rada simboliskas gatavošanās un attīstības procesa sajūtu.

Stalažas pie kultūras celtnēm ir laba zīme. Tā ir tāda veselīga procesa zīme,” savu uzskatu pauda Čivle. „Mērs atjaunojam un uzlabojam visu, kas attiecas uz mūsu kultūras infrastruktūru.”

„Esplanāde 2014” būs nodibinājuma „Rīga 2014” atvērtais birojs un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, „Rīga 2014” informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī "Rīga 2014" partnera „Lattelecom” nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori.

Jau 27.jūnijā plkst. 17.30 uzstāsies dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hansa Anteheda Trio, savukārt plkst. 20.00 ikviens aicināts uz Jāzepa Mediņa mūzikas skolas orķestra koncertu, kurā dzirdēsim gan latviešu, gan pasaules populāro mūziku. Savukārt piektdien, 28.jūnijā, pulksten 19.00 apmeklētājus ar etno mūziku priecēs "Rīga 2014" kultūras portāla galvenais redaktors, dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis, un aptuveni pulksten 20.30 koncertu sāks grupa „Dzelzs vilks” kopā ar „Jauno Jāņu orķestri”.

„Esplanāde 2014” piedāvās īpašas programmas šīs vasaras lielākajās kultūras norisēs, un jau Dziesmu un deju svētku laikā kļūs par vienu no aktīvajiem pilsētas punktiem. No 30.jūnija līdz 7.jūlijam „Esplanāde 2014” darbosies Dziesmu un deju svētku informācijas centrs, Latvijas Televīzijas studija, uzstāsies svētku kolektīvi un lielajos ekrānos būs skatāmi svētku pasākumi gan tiešraidēs, gan "Lattelecom" Dziesmu un deju svētku TV kanālā.

„Esplanāde 2014” notiks arī Dziesmu svētku pastmarkas prezentācija, kad tā tiks pasniegta jaunajiem svētku virsdiriģentiem. Pastmarkas svinīga atvēršana notiks 28.jūnijā pulksten 10.00 un dienas garumā ikviens filatēlijas entuziasts aicināts uz pirmās dienas zīmogošanu.

„Esplanāde 2014” strādās no 28. jūnija līdz septembra vidum katru dienu no pulksten 12.00 līdz 20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi radoši informatīvajā telpā „Esplanāde 2014” būs bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti