Rīta Panorāma

Somija pilnībā slēgs sauszemes robežu ar Krieviju

Rīta Panorāma

Komponistes Selgas Mences "Laika upe"

Austrijas reģions gatavojas Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam

Austrijas reģions gatavojas Eiropas kultūras galvaspilsētas statusam

Viena no nākamā gada Eiropas kultūras galvaspilsētām būs Austrijas novads Zalckammergūta. Šis gods reģionam, nevis konkrētai pilsētai, piešķirts pirmo reizi.

Augšaustrijas valdības vadītājs Tomass Štelcers pauda: "Esmu ļoti, ļoti pārliecināts, ka Augšaustrija var būt ekonomiski veiksmīgs apgabals, jo mēs vienmēr bijām un joprojām esam kultūras zeme. Un nākamgad to īpaši uzsvērs starptautiskajā, Eiropas un pasaules mērogā. Tas arī parādīs kultūras radošo spēku sabiedrībai un ekonomiskai. "

Reģiona centrs ir kūrortpilsēta Bādišle, kur 20. janvārī notiks vērienīgs atklāšanas pasākums. Organizatori sola vairāku slavenu klasiskās un popmūzikas izpildītāju uzstāšanās, kā arī 1000 balsu kora koncertu. Tomēr liela uzmanība visu gadu būs pievērsta arī 23 apkaimes pašvaldību potenciālam, perspektīvām, kā arī problēmām. Tiks uzsvērts, ka lauku apvidi ir ne tikai atsevišķa dzīves un iespēju telpa, bet arī loģisks turpinājums pilsētu centriem, un veiksmīga simbioze nākotnē ir visa apgabala un valsts veiksmes "atslēga".

Zalckammergūtai ir īpašas priekšrocības – gleznainas kalnu ainavas ar daudziem ezeriem un kultūrvēstures objekti, kas to padara par pievilcīgu tūrisma galamērķi.

Kultūras galvaspilsētas gods nākamgad piešķirts arī Norvēģijas pilsētai Būdei un Tartu Igaunijā, un mūsu kaimiņi sola vērienīgu pasākumu programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti