4. studija

Kāpēc nedzirdīgie Latvijā jūtas kā "otrā plāna" cilvēki?

4. studija

4. studija

Kā Lielajos kapos tiek atjaunots piemineklis Annai Ģertrūdei Vērmanei?

Oktobrī cer atjaunot Vērmaņu dzimtas pieminekļus Rīgas Lielajos kapos

Lielajos kapos turpinās Vērmaņu dzimtas kapa kompleksa restaurācija, atjaunos gan  pieminekli Annai Ģertrūdei Vērmanei, kuras vārdu Rīgas Vērmanes dārzs, gan viņas radiniekiem un darbus plānos pabeigt līdz rudens beigām.

Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Gunārs Nāgels LTV raidījumam "4.studija" pastāstīja, ka darbi turpinās, bet viens no pagaidām nenokārtotiem jautājumiem ir par uzrakstiem uz pieminekļiem.

Piemineklim Annai Ģertrūdei Vērmanei bija atrodami vēsturiskie uzraksti, kurus atjaunos, bet  piemineklim viņas radiniekiem Vērmaņiem uzraksti pilnībā nav saglabājušies un aģentūra pētīs, "kādus tekstus likt, kas ir nozīmīgi, gan teksta saturs, gan arī šrifts, taisāmies to atjaunot vēsturiski, cik ir iespējams", stāstīja Nāgels.

Rīgas pieminekļu aģentūrā cer, ka restaurācijas darbi varētu tikt pabeigti jau šoruden - oktobrī.

"Restaurācija bija sākusies pērn, bet ziemā uz vietas nekas nenotika, notika darbnīcā. Bet, ja mēs nepaspējam līdz oktobrim, tad būs nākamgad [pabeigts], bet mēs ļoti, ļoti ceram, ka nebūs vairs nekādi nopietni pārsteigumi un mēs varēsim paspēt," sacīja Nāgels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti